Maja Zrnec je bila prva domača strelka s sedmimi zadetki. Foto: Aleš Fevžer
Maja Zrnec je bila prva domača strelka s sedmimi zadetki. Foto: Aleš Fevžer
Daniela Piedade
Daniela Piedade je postavila končni rezultat. Foto: Aleš Fevžer
Krimovke z zmago zaključile prvi del

Slovenske prvakinje so si najboljše izhodišče pred žrebom za drugi del priigrale ne glede na razplet nedeljske tekme med Metzem in Sävehofom. Krimov stroj si je proti močno zdesetkanim gostjam, v ekipi je bilo zaradi preštevilnih poškodb le deset igralk, po udarnem uvodu hitro priigral lepo prednost, ki je ni več izpustil iz rok. Nekoliko kombinirana postava z debitantko v Ligi prvakinj v domačih vratih Mišo Marinček je sijajno odprla tekmo. Barbara Lazović je z dvema goloma zapored poskrbela za 2:0, po sedemmetrovki Tamare Mavsar v osmi minuti je bilo že 6:0.

Po prednosti za 10 zmagovalec dokončno znan
Leipzig je po začetni tremi znižal na 8:4 v 15. minuti, nato pa je Krim znova začel poviševati prednost in v 28. minuti prek Mavsarjeve prišel do vodstva s 14:7. V uvodu v drugi polčas so gostiteljice prednost s tremi zaporednimi zadetki Neli Irman, Nine Wörz in Oane Manee še oplemenitile in z vodstvom za deset zadetkov (19:9) v 38. minuti dokončno odločile zmagovalca.

Za najvišjo prednost je nekaj sekund pred koncem poskrbela Daniela Piedade in postavila končnih 32:20.

Izjavi po tekmi
Tone Tiselj
, trener Krima Mercatorja: "Treba je vedeti, da Leipzigu manjka pet res kakovostnih igralk, je pa sicer to druga najboljša ekipa v naši skupini, ko je v polni postavi. Je tudi ekipa, ki se lahko bori z vsemi najboljšimi evropskimi ekipami. Žal imajo podobne težave, kot smo jih imeli mi ob lanskem začetku sezone, zato so nam delo malo olajšali. Kar pa zadeva samo tekmo, mislim, da je bila to lepa predstava, v kateri so lahko navijači uživali. Bilo je kar precej lepih protinapadov, lepih zadetkov, kakovostnih obramb, nekatere igralke, ki so do zdaj manj igrale, so tokrat dobile nekaj več priložnosti. Veliko rotacij ni bilo zato, ker smo imeli nekaj težav s poškodbami, Anđela Bulatović si je rahlo poškodovala gleženj, Linnea Torstensson hrbet, Patricia Vizitiu je bila bolna, tako da nismo rotirali, ker to na takšni tekmi ni bilo potrebno. V celoti gledano smo z današnjo tekmo zadovoljni."

Miša Marinček, igralka Krima Mercatorja: "Tekmo smo začele res super, tudi v obrambi. Videle smo, da so one zgrešile par strelov, kar naj bi meni malo olajšalo nalogo, ampak mi ni. To je bila le šesta tekma, gotovo so bila z njo povezana določena pričakovanja. Tudi z moje strani, saj je bila to pač priložnost braniti na celi tekmi. V nadaljevanju sem se precej bolj sprostila, odlično smo se ujele in zmaga z 12 goli razlike je res super rezultat."

Liga prvakinj, 6., zadnji krog
Skupina C:
KRIM MERCATOR - LEIPZIG 32:20 (15:8)

1.500; Zrnec 7 (2), Penezić in Lazović po 5, Wörz 4, Piedade, Irman, Manea po 3, Mavsar 2 (1); Kudlacz 7 (3), Lang, Augsburg, Szwed in po 3, Mazzucco 2, Urbicht in Bont 1.

Sedemmetrovke: 3/4; 3/3
Izključitve: 0; 2 min.

METZ - SÄVEHOF 30:20 (20:10)
Krim 9, Sävehof 7, Metz 6, Leipzig 2 točki.

Skupina D:
LARVIK - VARDAR 29:31 (15:15)

BERA BERA - PODRAVKA 28:19 (11:11)
Vardar 11, Larvik 9, Podravka in Bera Bera po 2. .

Skupina A:
GYÖRI - BAIA MARE 28:26 (14:14)

THÜRINGER - HYPO 34:25 (17:11)

Györi 12, Hypo, Baia Mare in Thüringer po 4 točke.

Skupina B:
BUDUĆNOST - FERENCVAROS 37:26 (20:13)

MIDTJYLLAND - LUBLIN 29:21 (15:14)

Midtjylland 10, Budućnost 8, Ferencvaros 6, Lublin 0.

Krimovke z zmago zaključile prvi del