Švedinje so si že zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, igrale pa bodo tudi na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: MMC RTV SLO
Švedinje so si že zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, igrale pa bodo tudi na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: MMC RTV SLO
Rokometašice so se odlično upirale Švedinjam

Najboljša strelka je bila Ana Gros z osmimi goli. Na tekmi 5. kroga kvalifikacij za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu na Nizozemskem so imele v Velenju Švedinje ob koncu prvega polčasa pet golov prednosti (10:15). Vseeno je bil vtis o predstavi Slovenk v prvih 30 minutah pozitiven. Na črti se je odpiralo več prostora kot po navadi. Katja Čerenjak je dosegla štiri zadetke.

Varovanke Toneta Tislja so se evropskim podprvakinjam v drugem delu po lepi akciji razpoložene Alje Jankovič približale na 16:17, pet minut pred koncem tekme pa izenačile na 22:22. Švedinje je v prelomnih trenutkih dvoboja iz godlje izvlekla Linnea Torstenson.

"Dokazale smo, da tudi oslabljene lahko uspešno branimo barve Slovenije," je bila zadovoljna Branka Zec, ki je zelo dobro branila. Selektor Tiselj ni mogel prehvaliti bojevitnih Slovenk: "Fantastično so odigrale, to je bila odlična tekma s kakovostno Švedsko. Dekleta so se borila do konca in pokazale, da so prave. Kdor pravi, da nimajo perspektive, se moti!"

Slovenija že pred tekmo ni imela več možnosti za preboj na evropsko prvenstvo. Iz skupine 5 sta si nastop na Nizozemskem priborili Švedska in Češka.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

SKUPINA 5, 5. krog
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 23:26 (10:15)
400; Gros 8 (7), Čerenjak 4, Jeriček, Ferfolja, Janković in Irman po 2, Mavsar, Koren in Gregorc po 1; Boson in Torstenson po 6.

ČEŠKA - AVSTRIJA 28:22 (16:11)

6. KROG, sobota ob 15.35:
AVSTRIJA - SLOVENIJA (TVS 2/MMC)

ŠVEDSKA - ČEŠKA

Vrstni red: Švedska 9, Češka 8, Slovenija 2, Avstrija 1 točka.

Na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Nizozemskem, sta se uvrstili Švedska
in Češka.

Rokometašice so se odlično upirale Švedinjam