Slovenci so se po Rogli in Zrečah preselili v Kozino. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so se po Rogli in Zrečah preselili v Kozino. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Marguč
Slovenija je januarja letos Hrvate v Kopru premagala z 32:17. Gašper Marguč je bil s sedmimi goli najboljši strelec. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Veselina Vujovića bodo v Kozini ostali do 1. avgusta, ko bodo odpotovali v Rio de Janeiro. Vmes pa jih čakata še dva pripravljalna dvoboja proti tretjeuvrščeni reprezentanci prejšnjega evropskega prvenstva Hrvaški. Prvi bo v petek ob 18.00 v Kopru (Bonifika), drugi pa v torek ob 20.30 v Opatiji.

Januarja v Kopru visoka zmaga Slovencev
Slovenija in Hrvaška se bosta med seboj pomerili 39., izkupiček Slovenije pa je 13 zmag, 24 porazov in en remi. Reprezentanci sta se nazadnje pomerili 9. januarja letos, ko so Slovenci prav v Bonifiki zmagali kar z 32:17. Članska reprezentanca bo v Kopru gostovala že petindvajsetič, dvajsetič na pripravljalni tekmi, kar je največ med vsemi mesti. Vstopnice si lahko zagotovite v dvorani Bonifika, v četrtek po ceni šest evrov, v petek pa po osem.

V Brazilijo bo potovalo 17 rokometašev
Na pripravah še naprej ostaja 19 rokometašev, v Brazilijo jih bo odpotovalo 17, petnajst jih bo lahko po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja nastanjenih v olimpijski vasi, dva pa zunaj nje. Pravico nastopa ima 14 igralcev, mogoče so menjava vratarja kadar koli med turnirjem ter dve menjavi igralcev, ena do četrtfinala, ena pa kadar koli.

Bombač vesel vrnitve na domačo Primorsko
"Vesel sem, da smo se preselili tudi na mojo domačo Primorsko, kjer se vsi dobro počutimo. Zelo smo zadovoljni, da bomo s Hrvati igrali v Kopru, saj je Bonifika na naših tekmah vselej lepo polna, vzdušje pa super, zato mislim, da je v tem trenutku daleč najlepše igrati tam. Mislim, da bomo videli zelo izenačeno tekmo dveh enakovrednih ekip. S Hrvati smo se srečali tudi na pripravah za evropsko prvenstvo, na katerih smo izgubili za en gol in na drugi tekmi zmagali za petnajst, a to verjetno ni bila realna slika. Pričakujem dober rokomet, poln žara, in polne tribune. Smo pripravljeni in že komaj čakamo obe tekmi, ki sta pred nami,"
je dejal Dean Bombač, ki prihaja prav iz Kopra.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Koper, petek ob 18.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Opatija, torek, ob 20.30:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Rio de Janeiro, 4. avgusta, ob 0.30:
SLOVENIJA - DANSKA

Trbovlje:
SLOVENIJA - TUNIZIJA 39:24 (22:9)

Maribor:
SLOVENIJA - TUNIZIJA 33:25 (15:14)