Slovenski rokometaši so januarja na EP-ju v Srbiji zasedli šesto mesto. Foto: EPA
Slovenski rokometaši so januarja na EP-ju v Srbiji zasedli šesto mesto. Foto: EPA
Rokometaši odločeni, da končno zaigrajo na SP-ju

Prijateljsko srečanje v Balatonfüredu ob Blatnem jezeru bo le nekakšna "generalka" pred veliko pomembnejšima obračunoma z zelo solidno Portugalsko. Prvi kvalifikacijski dvoboj bo v soboto, 9. junija, ob 15.00 v Stožicah, povratni pa teden pozneje v Guimaraesu. Na dozdajšnjih devetih medsebojnih tekmah je Slovenija dosegla pet zmag in doživela štiri poraze.
Pred tekmo v Ljubljani selitev v Domžale
Slovenija je manjkala na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Pot na zaključni turnir na Hrvaškem leta 2009 ji je v dodatnih kvalifikacijah onemogočila Slovaška, pred dvema letoma pa je bila zanjo usodna Madžarska.

Na prvem zboru so manjkali Dragan Gajić, Primož Prošt in Miha Žvižej, ki imajo obveznosti pri svojih francoskih oziroma danskih delodajalcih, zato jih tudi ne bo na tekmi na Madžarskem. Po vrnitvi v Slovenijo bo izbrana vrsta še pet dni vadila v Zrečah, 7. junija pa se bo preselila v Domžale. Dan po tekmi v Ljubljani bo znova odšla v Zreče in tam ostala vse do 15. junija.

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:
vratarji:
Primož Prošt (Montpellier), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);

krilni igralci:
Luka Žvižej in Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Dragan Gajić (Montpellier), Mario Šoštarič (Maribor Branik), Jure Sušin (Trimo Trebnje) in Jure Dobelšek (Cimos Koper);

zunanji igralci:
Marko Bezjak, Jure Dolenec in David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač in Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb);

krožni napadalci:
Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Rokometaši odločeni, da končno zaigrajo na SP-ju