Rokometna zveza Slovenije vabi navijače v Zlatorog. Foto: RZS
Rokometna zveza Slovenije vabi navijače v Zlatorog. Foto: RZS
Borut Mačkovšek
Borut Mačkovšek se po poškodbi vrača v izbrano vrsto. Foto: Reuters
Rokometaše čakata tekmi s Švedsko

Rokometna zveza Slovenije je pred pomembnima tekmama sprožila zanimivo promocijsko akcijo S kavča v Zlatorog! Ker mi ni vseeno, sem tu.

Na RZS-ju so poudarili, da gre za simpatično akcijo, z njo želijo zgolj spodbuditi slovenske privržence, da si v čim večjem številu - v predprodaji je bilo prodanih že 1.800 vstopnic - ogledajo tekmo v Celju in podprejo slovensko izbrano vrsto. Večina športnih navdušencev se verjetno še spomni odzivov nekaterih športnikov po zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju in drugih športnih tekmovanjih, ko so rokometaše in nekatere druge športnike zbodli številni žaljivi komentarji na družbenih omrežjih, ki so presegli mejo dobrega okusa. Športniki so jih tedaj v svojih odzivih omenjali kot privržence, ki udobno zleknjeni v naslanjačih komentirajo njihove tekme na skrajno negativen način.

6. maja bo nagrajeni navijač dobil kavč
Namen akcije je aktivirati bazo gledalcev, da se odzovejo pozivu in v živo spremljajo športne dogodke. Nagrajenec bo dobil novo sedežno. Najprej se morate slikati na domačem kavču s slovensko zastavo ali dresom, sliko poslati na elektronsko pošto RK Celja (marketing@rk-celje.si), vsak dan pa bodo potem žrebali enega prejemnika dveh vstopnic za tekmo Slovenija – Švedska.

Podrobnosti o nagradni igri, to je o tem, kako do novega kavča, preberite tukaj.

Nadalje, pred tekmo s Švedi se morate slikati na kavču v avli dvorane Zlatorog in znova poslati "selfie" na omenjeno elektronsko pošto, pri RK Celje pa bodo vašo sliko objavili na Facebook profilu. In med desetimi selfiji, ki bodo prejeli največ všečkov, bo slovenski reprezentant Luka Žvižej 6. maja izžrebal dobitnika kavča oziroma sedežne garniture.

Denić: Mačkovšek je biser svetovnega rokometa
Selektor Boris Denić je objavil seznam 19 igralcev za tekmi s Švedsko. Na njem je nekaj sprememb, v reprezentanco se vrača Borut Mačkovšek, v njej pa ni Vida Kavtičnika, Miladina Kozline in Davida Špilerja, ki so nastopili na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

A Kavtičnik in Kozlina sta še vedno na Denićevem širšem seznamu 28 igralcev in ju bo na zadnjih dveh junijskih tekmah proti Slovaški v Prešovu ter Latviji v Velenju morda znova povabil v reprezentanco, medtem ko Špilerja ni več na njegovem širšem seznamu.

Denića je predvsem razveselila vrnitev Mačkovška, ostrostrelca francoskega Montpelliera, ki je imel v zadnjem obdobju težave s poškodbami. "Mačkovšek je biser svetovnega rokometa, a svojega potenciala še vedno ni pokazal v celoti. Veseli smo, da se je vrnil po poškodbi in upam, da se bo pokazal v lepi luči na bližnjih tekmah proti Švedom. Od njega pričakujem, da bo nevaren in dosegal gole z zunanjih položajev, prav tako, da bo razširil tekmečevo obrambo," je dejal Denić, ki letošnjemu januarskemu in zadnjemu medsebojnemu dvoboju s Švedsko na Danskem ni namenil preveč pozornosti, saj je Slovenija na tej tekmi nastopila močno zdesetkana in izgubila s 23:29.

Začetek priprav naslednjo nedeljo
Slovenski rokometaši bodo priprave za tekmi s Švedi začeli v nedeljo, 26. aprila, na Čatežu, zaradi klubskih obveznosti pa se bodo treningom z eno ali dvodnevno zamudo pridružili Dean Bombač, Gašper Marguč, Gorazd Škof in Uroš Zorman. Po tekmi na Švedskem se bo reprezentanca vrnila v svoj tradicionalni tabor v Zreče.

Po dveh kvalifikacijskih tekmah sta Švedska in Slovenija zbrali po štiri točke, Slovaška in Latvija pa sta brez njih. Na sklepni turnir stare celine, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo- in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.


Seznam selektorja Denića:
- vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes)
- krilni igralci: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško)
- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce)
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Rokometaše čakata tekmi s Švedsko