Tamara Mavsar je dosegla štiri zadetke. Foto: EPA
Tamara Mavsar je dosegla štiri zadetke. Foto: EPA

Slovenke so na Nizozemsko dopotovale brez selektorice Marte Bon, ki ji na začetku prihodnjega meseca poteče trimesečni odpovedni rok pri švicarski rokometni zvezi. V njeni odsotnosti je elitno izbrano vrsto vodil Uroš Bregar.

V prvem polčasu se je na parketu v Apeldoornu bil izenačen in negotov boj, na odmor pa so z minimalno prednostjo odšle Avstrijke (12:13). Slovenke so v drugi polovici tekme vendarle pokazale zobe, vidno popravile svojo igro v napadu in obrambi.

V slovenski reprezentanci je bila najučinkovitejša Barbara Lazović, ki je dosegla pet golov, po štiri so prispevale Nina Jeriček, Tamara Mavsar in Ana Petrinja. V avstrijski reprezentanci je bila strelsko najbolj razpoložena Sonja Frey z osmimi zadetki, šest jih je prispevala Katrin Engel.

Slovenija se bo v petek ob 20.00 pomerila z Nizozemsko. Gostiteljice so papirnate favoritinje predkvalifikacijskega turnirja.

KVALIFIKACIJE ZA SP, 1. krog:
SLOVENIJA - AVSTRIJA 26:22 (12:13)
200; Lazović 5, Jeriček, Mavsar, Petrinja po 4, Gros 3, Krhlikar in Irman po 2, Janković in Gregorc po 1; Frey 8, Engel 6, Scheffknecht 4, Magelinskas in Spiridon po 2.

NIZOZEMSKA - IZRAEL
47:20 (22:10)

Petek ob 20.00:
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA

Nedelja ob 11.00:
SLOVENIJA - IZRAEL

V drugi krog kvalifikacij se bo uvrstila le prvouvrščena reprezentanca. Žreb parov drugega kroga bo 16. decembra v Beogradu. Srbija bo gostila svetovno prvenstvo med 7. in 22. decembrom 2013.