Sebastian Skube je priznal, da bi se morali Koprčani bolje odzvati na spremembo sistema branjenja. Foto: RK Cimos Koper
Sebastian Skube je priznal, da bi se morali Koprčani bolje odzvati na spremembo sistema branjenja. Foto: RK Cimos Koper
Fredi Radojković
Za zdaj že nekdanje slovenske prvake je bilo usodna tudi kratka klop, saj je trener Radojković skoraj vso tekmo odigral z isto postavo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovo Koprčanov in Celjanov po hudem boju
Koprčani se poslavljajo z dvignjeno glavo,

17:19 je bil izid v 38. minuti povratne tekme četrtfinala Lige prvakov med Atletico Madridom in Cimos Koprom. Nato je prišlo do ključne taktične spremembe pri favoriziranih Špancih: legendarni Talent Dušenbajev je svojim varovancem ukazal spremembo obrambe s 5-1 na 6-0, razbranil se je Madžar v vratih Madridčanov in na koncu je bilo 31:24 (14:13) za Atletico Madrid.

V izjavah za Radiotelevizijo Slovenijo so po tekmi glavni akterji tekme podali svoje pogled na razburljivo tekmo, s katero so se končali letošnji nastopi slovenskih klubov v rokometni Evropi.


Dean Bombač, zunanji igralec:
"Odločile so izkušnje in tudi utrujenost. Mi nismo skoraj nič menjavali in nas je v zadnjih desetih minutah enostavno zmanjkalo, glava je hotela, telo ni zmoglo. Čestital bi nasprotniku, zasluženo so napredovali. Radi zmagujemo, vsekakor smo zelo potrti in razočarani. A če potegnemo črto, smo naredili velik uspeh in smo lahko ponosni in lahko dvignemo glave. Delamo pravilno in moramo samo tako nadaljevati. Mislim, da smo častno predstavljali slovenski rokomet v Ligi prvakov."

Sebastian Skube, zunanji igralec:
"V 1. polčasu je bilo preveč napak, med odmorom smo se dogovorili, da moramo bolj "na glavo" in igrati bolj odgovorno. Uničila nas je njihova menjava obrame s sistema 5-1 na 6-0, čeprav bi morali biti na to navajeni, saj v slovenskem prvenstvu vseskozi igramo nanjo. Šterbik se je razbranil, na vsak na naš zgrešen strel pa so oni imeli ob koncu protinapad."

Trener Fredi Radojković, trener Kopra:
"Vratar ima v rokometu velikokrat ključno vlogo, ki se je gledalci običajno niti ne zavedajo. Po eni strani preprečuje gole in dviga samozavest soigralcem, na drugi strani pa negativno vpliva na psihološko stanje napadalcev. Šterbik je odigral odlično tekmo, pa tudi njihovi zunanji igralci so se izkazali. Zlasti Marskussen, ki je odigral veliko bolje kot v Kopru, še posebej z igralcem več."

Arpad Šterbik, vratar Atletica Madrid:
"Koper je zares igral sijajno. Vedno imamo težave proti moštvom s hitrimi krilnimi igralci, čeprav ima Koper samo enega pravega ostrostrelca Krivokapića, smo tokrat ustavili iz Kopra najbolj nevarna Bombača in Skubeta. Ob koncu sem se zbranil nekaj strelov, steklo je v napadu in uspelo nam je."

Slovo Koprčanov in Celjanov po hudem boju
Koprčani se poslavljajo z dvignjeno glavo,