Sebastian Skube v svojem značilnem prodoru. Makedonska
Sebastian Skube v svojem značilnem prodoru. Makedonska "hrusta" Stojanče Stoilov in Ace Jonoski sta ga lahko le pospremila s pogledom. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Natek
Pomemben delež k preboju v četrtfinale je dodal tudi Jure Natek, ki je dosegel zadnje tri slovenske gole. Foto: www.alesfevzer.com

Skube, ki na igrišču v nasprotju z večino igralcev ne kaže veliko čustev, je dosegel pet golov, s čimer je bil skupaj z Juretom Dolencem drugi najboljši slovenski strelec. Makedonske silake je spretno izigraval z zvitimi streli in prodori.

Makedonce lahko premagaš le z ekipo
"Potrebovali smo vsakega, ki je prišel noter. Nimamo sicer 'beka', strelca. Klemen je odigral super, tudi ko sem prišel jaz noter, sem odigral super, a eno Makedonijo lahko premagaš le z ekipo. In to smo tokrat dokazali, od obrambe, napada, tranzicije, pa do vratarjev, vsi,"
27-letni član danskega Silkeborga v ospredje postavlja ekipo, ne pa sebe.

Kot da bi igrali celo tekmo devet na sedem
Skube tokrat ni mogel mimo "čudnega" kriterija litovskih sodnikov. "Sodnika sta imela tak kriterij, da sem imel občutek, da smo celo tekmo igrali devet na sedem. Vemo, kaj je ta tekma prinašala. Pokazali smo vsej Sloveniji, za katero mislim, da je bila do zdaj skeptična do nas, da smo ekipa. Naš cilj je bila uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre v Riu de Janeiru. To smo zdaj osvojili. Verjetno bomo naleteli na Francoze, ki so najbrž premočni. A kar koli zdaj naredimo še več, bo to le še pika na i," je zaključil Skube, ki je tudi eden redkih vrhunskih športnikov z visokošolsko izobrazbo. Skube je namreč z odliko diplomiral iz biokemije.

Slovenski nasprotnik v sredinem četrtfinalu bo znan po večernem srečanju (19.00) med Francijo in Argentino.

SVETOVNO PRVENSTVO - KATAR 2015

OSMINA FINALA

SLOVENIJA - Makedonija 30:28 (16:15)
Gajič 9, Skube in Dolenec 5; Lazarov in Georgievski 7.

Avstrija - KATAR 27:29 (14:13)
Weber 7; Marković 8, Capote 6.

ŠPANIJA - Tunizija 28:20 (18:9)
Ugalde 6, Tomas 4, Canellas, Garcia, Entrerrios po 3; Boughanmi 5.

HRVAŠKA - Brazilija 26:25 (13:15)
Kopljar 5, Štrlek in Duvnjak po 4; Silva 5.

Ponedeljek ob 16.30:
NEMČIJA - EGIPT
POLJSKA - ŠVEDSKA

Ob 19.00:
ISLANDIJA - DANSKA
FRANCIJA - ARGENTINA

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1