Slovenke čez teden dni čaka evropsko prvenstvo. Foto: BoBo
Slovenke čez teden dni čaka evropsko prvenstvo. Foto: BoBo

Na tekmi v Zrečah, ki je bila zaprta za javnost, so bile Slovenke ves čas boljše tekmice, tako da zmaga nikoli ni bila pod vprašajem. Selektor Uroš Bregar je na igrišče poslal vseh devetnajst igralk, kolikor jih trenira na pripravah v Zrečah, vsaj en gol pa je uspelo zadeti enajstim. Največ so jih dosegle Neli Irman (7), Ana Gros (6) in Tjaša Stanko (5).

Slovenija bo s Švico odigrala še eno pripravljalno tekmo, in sicer v nedeljo ob 11.00. Kot prva bo tudi ta zaprta za javnost.

Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Švica je igrala globoko obrambo, tako da smo morali v napadu igrati nekoliko drugače, kot bomo na evropskem prvenstvu. Rezultat tokrat ni bil primarnega pomena, bolj je pomembno to, da je igralo vseh 19 igralk. Glede na rotacijo rokometašic smo tekmo odigrali na dokaj visoki ravni in tudi zasluženo zmagali."

Pripravljalna tekma, Zreče:
SLOVENIJA - ŠVICA 32:25 (16:11)

Slovenija: Stanko 5, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 6, Krajnc, Jeriček 1, Čerenjak 1, Panger, Mavsar 4, Lazovič 3, Irman 7, Zulič, Barič 2, Petrinja 1, Šon 1, Rebolj, Stefanišin, Marinček, Pandžič.

Švica: Brütsch, Csebits 3, Doković, L. Frey 4, N. Frey 2, Haag 2, Hodel, Ineichen 1, Jordi, Kündig 1, Masset, Özcelik 1, Scherer 6, Weigelt 4, Wyder 1.