Tone Tiselj je s svojimi varovankami pred veliko preizkušnjo. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj je s svojimi varovankami pred veliko preizkušnjo. Foto: MMC RTV SLO
Maja Zrnec
Maja Zrnec ne bo mogla pomagati reprezentanci. Foto: EPA

Prva tekma bo v nedeljo v Pauju ob 18. uri, povratna pa v Stožicah 12. junija. Tone Tiselj je reprezentanco po vrnitvi na mesto selektorja nekoliko pomladil, tako da so možnosti za končno zmago majhne. Ob tem ne bo mogel računati na Majo Zrnec, ki si je med dvotedenskimi pripravami v Zrečah in Podčetrtku poškodovala ramo.

Slovenija je doslej odigrala 15 tekem s Francijo, njen izkupiček pa je zelo skromen: dve zmagi, neodločen izid in kar 12 porazov. Zadnjega je doživela na lanskem evropskem prvenstvu na Norveškem (19:29).

Francija je že več let v svetovnem vrhu. Leta 2003 na Hrvaškem je postala svetovni prvak, na Kitajskem leta 2009 pa je osvojila srebrno odličje. Na lanskem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem, zadnjem velikem mednarodnem tekmovanju, je osvojila peto mesto.

Na prvenstvo, ki bo med 3. in 16. 12. potekalo v Braziliji, so že uvrščene reprezentance Brazilije, Rusije, Angole, Tunizije, Slonokoščene Obale, Norveške, Švedske, Romunije, Kazahstana, Južne Koreje, Kitajske, Japonske in Avstralije.

Seznam slovenske reprezentance:
Vratarki:
Miša Marinček (Witasek Remudas) in Amra Pandžič (Cergy Pontoise);
Krilne igralke: Manuela Hrnjič (Celles sur Belle), Neli Irman (Zagorje GEN-I), Alja Koren, Tamara Mavsar in Mirjana Gojkovič (vsi Krim Mercator)
Zunanje igralke: Ana Gros (Györ), Nina Jeriček (Nimes), Lina Krhlikar (Rocas), Neža Mitruševska (Zaječar), Ana Petrinja (Goya), Alja Jankovič in Maja Šon (obe Krim Mercator);
Krožni igralki: Katja Čerenjak (Witasek Kärnten) in Sanja Gregorc (Ajdovščina).

SP 2011, Brazilija
Pari kvalifikacij
4. in 5. junija:
FRANCIJA - SLOVENIJA (nedelja ob 18.00)
ČEŠKA - ČRNA GORA
NIZOZEMSKA - TURČIJA
ŠPANIJA - MAKEDONIJA
HRVAŠKA - SRBIJA
ISLANDIJA - UKRAJINA
NEMČIJA - MADŽARSKA
POLJSKA - DANSKA

Povratne tekme bodo 11./12. junija.