Ana Gros je bila z devetimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: MMC RTV SLO
Ana Gros je bila z devetimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: MMC RTV SLO
Konec upov za slovenske rokometašice

Na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Nizozemskem, se je poleg Češke že uvrstila tudi vodilna ekipa skupine 5 Švedska. Slovenija je bila le v uvodnih 15 minutah konkurenčna tekmicam. Obramba 5-1 je bila na dokaj visoki ravni, tudi v napadu je kar šlo. Domače igralke so si po zadetkih Katje Čerenjak in Ane Gros v 6. minuti priigrale vodstvo s 4:2 in zapravile še nekaj napadov za izrazitejšo prednost.
Ob odmoru 10:15
V nadaljevanju so Čehinje - predvsem od 16. do 18. minute, ko je bila izključena Lina Krhlikar - uveljavile številčno premoč in gostiteljicam ušle na dva gola (6:8). V končnici prvega polčasa so izbranke češkega selektorja Jana Bašnyja zaigrale še bolj učinkovito in svojo prednost podvojile (8:12), na odmor pa odšle s prednostjo petih golov (10:15).

Slovenska reprezentanca v začetku drugega polčasa ni našla pravega odgovora na agresivno češko obrambo, tako da si je hitro priigrala zaostanek sedmih golov (10:17). Primanjkljaj v zadetkih je slovenske rokometašice spremljal skozi celotni dvoboj, selektor Tone Tiselj v svojih vrstah pač ni imel igralke, ki bi ekipo potegnila iz godlje. Najbolj učinkovita je bila Ana Gros z osmimi zadetki, Neli Irman pa jih je prispevala šest.
Slovenija bo 30. maja v Velenju igrala še s Švedsko, 2. junija pa v gosteh z Avstrijo.
Skupina 5, 4. krog:
SLOVENIJA - ČEŠKA 21:29 (10:15)

Slovenija: Gros 9 (3), Irman 6, Čerenjak in Lazović po 2, Mavsar in Ferfolja po 1.

Češka: Črenkova 8 (1), Černa 5, Luzumova, Martinkova in Vitkova po 3, Knedlikova in Keclikova 2, Simerska, Hrbkova in Poznarova po 1.
7-metrovke: Slovenija 3 (3), Češka 3 (3).

ŠVEDSKA - AVSTRIJA 39:17 (16:10)

Vrstni red: Švedska 7, Češka 6, Slovenija 2, Avstrija 1 točka.

Konec upov za slovenske rokometašice