David Špiler je mnenja, da bo treba igro graditi na obrambi. Foto: Reuters
David Špiler je mnenja, da bo treba igro graditi na obrambi. Foto: Reuters

Slovenska rokometna reprezentanca bo v nedeljo proti Madžarom lovila vstopnico za svetovno prvenstvo. Na prvi tekmi na Kodeljevem je tesno slavila s 27:25. Selektor Zvonimir Serdarušić je slovenskim rokometašem po nedeljski tekmi v Ljubljani namenil dan počitka, v torek pa so se znova zbrali v Podčetrtku, kjer bodo do sobote pilili še zadnje podrobnosti pred izjemno pomembnim obračunom na Madžarskem. Ta teden so uigravali predvsem taktične različice v napadu in obrambi ter metu in regeneraciji.

Špiler: Igro je treba graditi na obrambi
Na prvi tekmi Slovenci v napadu niso blesteli, zapravljenih priložnosti iz ugodnih položajev je bilo občutno preveč. To bodo morali pred nedeljskim obračunom v Veszpremu močno popraviti, sicer bodo še drugič zapored manjkali na SP-ju na Švedskem. Poleg tega bodo ob takem razpletu izgubili še možnost, da se uvrstijo na poletne olimpijske igre v Londonu leta 2012. "V Veszpremu moramo prikazati podobno igro kot v Ljubljani. Našo igro moramo graditi na obrambi, ki je bila na prvi tekmi na zelo visoki ravni, v napadu pa bo potrebno več zbranosti pri zaključnih strelih," je dejal David Špiler. Sklenil je: "Če to popravimo, potem gremo brez bojazni na Madžarsko."

Luka Žvižej je dodal: "Na prvo tekmo in pičlo razliko dveh golov se ne smemo ozirati, v Veszpremu moramo igrati na zmago. Na prvi tekmi so nas kljub zmagi pokopale neizkoriščene priložnosti v igri ena na ena z madžarskim vratarjem. Upam na najboljše."

Tekma bo v nedeljo, 20. junija, ob 18.00.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, povratne tekme:

                                   *   
MADŽARSKA - SLOVENIJA 25:27
NIZOZEMSKA - AVSTRIJA 15:31
LITVA - NORVEŠKA 19:27
GRČIJA - NEMČIJA 20:25
UKRAJINA - SLOVAŠKA 30:25
ČEŠKA - SRBIJA 23:27
RUSIJA - ROMUNIJA 32:28
ŠVICA - DANSKA 27:32
ŠPANIJA - PORTUGALSKA 27:26
* - izidi s prvih tekem