Slovenija bo v predtekmovanju igrala v Vršcu, mestu z manj kot 40.000 prebivalci, v Vojvodini. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija bo v predtekmovanju igrala v Vršcu, mestu z manj kot 40.000 prebivalci, v Vojvodini. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija
Slovenci bodo nastopili na 10. evropskem prvenstvu. Najvišje so bili leta 2004, ko so na domačem prvenstvu osvojili srebrno medaljo. Foto: MMC RTV SLO
Denič in Špiler ocenila žreb za EP

Slovenija bo tekme igrala v Vršcu. V nadaljevanje se uvrstijo po tri najboljše ekipe iz vsake skupine. Drugi del, ki bo sestavljen iz dveh skupin s po šestimi moštvi, bo izluščil štiri polfinaliste. Evropsko prvenstvo bo potekalo od 15. do 29. januarja v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Vršcu. Glavni del bo v Beogradu in Novem Sadu.

Žreb je izvedel generalni sekretar EHF Michael Wiederer ob pomoči reprezentantov Marka Vujina (Srbija), Igorja Vorija (Hrvaška), Christofferja Ramba (Norveška) in slovenskega kapetana Uroša Zormana.

Skupina A (Beograd): Poljska, Danska, Srbija, Slovaška
Skupina B (Niš): Francija, Švedska, Češka, Makedonija
Skupina C (Novi Sad): Nemčija, Madžarska, Španija, Rusija
Skupina D (Vršac): Hrvaška, Norveška, Islandija, Slovenija

Denič: Zaenkrat nimam strahu
"Glede na to, da na noben žreb ne moreš vplivati, tudi nisem imel nobenih želja pred današnjim dogodkom v Beogradu. Dobili smo atraktivno in močno skupino, v drugem delu pa se križamo še z močnejšo ali vsaj enako močno skupino. V Vršcu bo vsekakor zanimivo, zaenkrat pa nimam nobenega strahu. Moja želja je, da se dobro pripravimo za evropsko prvenstvo in na njem pokažemo najboljšo predstavo. Upam, da bodo vsi igralci zdravi. Na tem prvenstvu ni nobenega 'avtsajderja', vse ekipe igrajo dober rokomet, tako da je čisto vseeno, v kateri skupini igramo," je dejal slovenski selektor Boris Denič, medtem ko je Zorman v krajšem pogovoru za televizijo EHF dejal: "Igrali bomo v zelo težki skupini, vsi trije tekmeci so izjemno močni in kakovostni. Vsaka tekma v Vršcu bo zgodba zase, naši mladi zasedbi se na vseh treh dvobojih obeta boj do zadnjega diha, navkljub temu pa se nadejam uvrstitvi v glavni del tekmovanja."

Prošt se je pridružil Kavtičniku in Gajiću
Reprezentančni vratar Primož Prošt si je našel novega delodajalca, saj je podpisal enoletno pogodbo s francoskim prvakom Montpellierom, kjer že igra Vid Kavtičnik, od nove sezone naprej pa bo član francoskih prvakov tudi Dragan Gajić. Prošt je lani branil za danski Silkeborg.

Denič in Špiler ocenila žreb za EP