Kasim Kamenica trenutno vodi hrvaškega prvoligaša Nexes iz Našic. V bogati trenerski karieri je med drugim vodil tudi Prule, ki jih je leta 2003 popeljal v polfinale Lige prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Kasim Kamenica trenutno vodi hrvaškega prvoligaša Nexes iz Našic. V bogati trenerski karieri je med drugim vodil tudi Prule, ki jih je leta 2003 popeljal v polfinale Lige prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Denič je bil pred šestimi leti, ko je Slovenija petič in zadnjič nastopila na SP-jih, pomočnik Kamenice. "Povezal sem nekaj dni dopusta s pripravami reprezentance, saj sem v dobrih odnosih z Deničem in Čotarjem. Brez rokometa ne morem, življenje je prazno," je Kamenica pojasnil svojo navzočnost v pripravljalni bazi slovenske reprezentance, ki bo v soboto proti Savdski Arabiji začela svetovno prvenstvo v Španiji.

Najboljši izid z oslabljeno reprezentanco
58-letni rokometni trener iz Goražda se je najprej še enkrat ozrl na prvenstvo v Nemčiji: "Takrat smo imeli precej težav, saj sta odpovedala nastop Aleš Pajović in Renato Vugrinec, ki sta bila izjemno pomembna igralca, manjkala sta tudi poškodovana Vid Kavtičnik in Uroš Zorman, ki je bil že takrat nosilec in vodja reprezentance. Na prvenstvo pa je odšel Sergej Rutenka brez dneva priprav in s počeno mišico. In s tako ekipo smo za gol izgubili tekmo za 9. mesto z Madžarsko."

Ključna tekma v osmini finala
Nato pa podal še svoj pogled na "Deničevo" zasedbo: "Ta nova reprezentanca je zgradila nekakšen nov slog igre. Šesto mesto z lanskega evropskega prvenstva je - glede na to, da je bila reprezentanca pomlajena - fenomenalni izid. To fantom veliko pomeni za samozavest. A na svetovnem prvenstvu je sistem nekoliko drugačen, saj je po skupinskem delu takoj tekma na izpadanje. In če zmagajo to tekmo v osmini finala, bi bil to odličen uspeh. Vsekakor ima ta reprezentanca dobre možnosti, da izboljša rezultat iz Nemčije. To jim tudi želim."

Domače igrišče v rokometu pomembno
Še o favoritih prvenstva: "Ti so že nekaj let isti. To so Danska, Hrvaška, Francija in Španija. Domači teren v rokometu veliko pomeni. Če se bodo Špancem 'kockice' zložile, so zame - zaradi domačega igrišča - prvi favoriti."