Slovenska obramba (na sliki Gorazd Škof in Matej Gaber) ni znala ustaviti katarskih strelcev z zunanjih položajev, predvsem Rafaela Capoteja in Mallasha. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska obramba (na sliki Gorazd Škof in Matej Gaber) ni znala ustaviti katarskih strelcev z zunanjih položajev, predvsem Rafaela Capoteja in Mallasha. Foto: www.alesfevzer.com
Denič po prvem porazu: To je bila čudna tekma
Odločilne minute tekme Slovenija - Katar

Pisana zasedba Katarja, okrepljena s tujci, je bila tokrat prevelik zalogaj za Slovence, ki krivcev za poraz ne iščejo drugod, ampak pri sebi. Tokratna slovenska predstava pač ni bila na ravni tiste proti Belorusiji.

Gajič: Bili smo premehki
"Zmanjkalo nam je vsega po malem - od realizacije pa do zbranosti. Naredili smo kar nekaj tehničnih napak, ni nam uspelo razviti svoje igre. Predvsem v prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni v obrambi, bili smo mehki, brez energije in tukaj bomo morali malo podelati. Bilo je težko igrati, Katarci igrajo specifičen slog rokometa. Uspeli so nas držati v svojem ritmu. Ta poraz ne menja preveč stvari. Še vedno imamo vse v svojih rokah glede uresničenja naših osnovnih ciljev,"
je dejal Dragan Gajič.

Kozlina: Odločil je vratar Stojanović
Miladin Kozlina
je ves čas garal v slovenski obrambi, kar pa na koncu ni bilo dovolj: "V prvem polčasu smo jim dovolili preveliko razliko. V drugem delu smo se borili, ampak njihov vratar Goran Stojanović spada med najboljše na svetu in to je na koncu odločilo. Izgubili smo, gremo naprej, imamo še dve tekmi, in če obe dobimo, smo še vedno lahko prvi."

Gaber: Preveč golov čez centralni blok
Njegov soborec v obrambi Matej Gaber pa je povedal: "Preprosto smo naredili preveč napak v obrambi. Dobili smo preveč golov čez položaja tri in štiri, kar nas je danes stalo zmage. Nismo naredili prekrška v zunanji liniji. To je bil ključ do uspeha, a ga nismo izkoristili. Pred nami sta še dve tekmi v skupini. Če obe dobimo, smo lahko prvi. To je zdaj naš cilj."

Denič: Ne bi smeli dovoliti, da se "razmahajo"
"Tekme si sledijo druga za drugo. Po eni dobri si mogoče malo zadovoljen. Na začetku nismo odgovorili v obrambi, potem smo v nadaljevanju dvignili obrambo, a nismo bili na ravni v napadu. Vse preveč je bilo napak, da bi domačina premagali. Sploh v prvem polčasu ne bi smeli dovoliti, da se oni razmahajo. Nismo bili pravi, sledila je kazen in ta kazen je poraz proti Katarju,"
je analiziral selektor Denič.

Španija ni noben bavbav
Denič poraza ne jemlje tragično in že zre naprej: "Treba je dati glave skupaj, premagati Brazilijo in narediti največ, kar se da, proti Španiji. Zakaj je ne premagati? Španija ni noben bavbav."

Rivera: Rezultat je pravičen
Domači selektor Valero Rivera po srečanju ni skrival zadovoljstva. Katar se je namreč prvič v zgodovini uvrstil v osmino finala svetovnega prvenstva: "Igrali smo proti veliki ekipi. Zmagali smo zaradi srca. Sloveniji smo zabili 31 golov, kar ni mačji kašelj. Rezultat je pravičen. Sanje so se nam uresničile."

V sredo ob 15.00 z Brazilci
Slovenci pa veliko časa za objokovanja poraza nimajo, saj jih že v sredo ob 15.00 v Duhailu čaka obračun z Brazilijo, ki jo morajo premagati, če se želijo izogniti četrtemu mestu v skupini in s tem najverjetneje Hrvaški v osmini finala.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Denič po prvem porazu: To je bila čudna tekma
Odločilne minute tekme Slovenija - Katar