Dragan Gajič je bil s sedmimi goli najboljši slovenski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Gajič je bil s sedmimi goli najboljši slovenski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Kim Andersson
Kim Andersson je Sloveniji povzročal največ težav. Foto: EPA
Streha v Aalborgu spuščala
Tudi Švedi premočni za Slovence

Selektor Boris Denič je tokrat na tribunah pustil Uroša Zormana (viroza), Uroša Bundala, Sebastiana Skubeta (tetiva) in Klemena Cehteta, ki ima težave z mečno mišico in je že odpotoval v domovino. Narava njegove poškodbe bo znana po pregledu v Ljubljani.

Natek uvodoma vlekel slovenski voz
Slovenija je tako začela z Gorazdom Škofom v vratih, Markom Bezjakom, Deanom Bombačem, Miho in Luko Žvižejem, Juretom Natkom ter Draganom Gajičem. Švedi so povedli z 2:0, prvi slovenski gol pa je v peti minuti zabil Natek. Slednji je bil tudi najbolj razpoložen pri Sloveniji, saj je s svojim tretjim golom v 8. minuti znižal na 4:5.

Slovenci držali korak s Švedi
Švedi so pobegnili na 8:5, a je Slovenija izenačila (8:8), potem ko sta Gajič in Luka Žvižej zadela z igralcem manj. Švedska je znova pobegnila na +2, Slovenci pa so imeli v napadu kar precej težav pri iskanju lukenj v visoki, gibljivi in agresivni švedski obrambi 6-0, ki ji je poveljeval odlični Mattias Andersson. Niclas Ekberg je tako v 24. minuti povišal na 13:10.

Odličen zaključek polčasa za Slovenijo
Slovenija je v nasprotju s petkovo tekmo pokazala več želje in borbenosti, tako da se je v 28. minuti spet približala le na gol razlike - 12:13. Malo pozneje pa je Natek izenačil na 13:13. Slovenci so odlično končnico kronali z lepo akcijo Deana Bombača in Gajiča, ki je s šestmetrske črte postavil izid polčasa - 14:13. Gajič je bil s petimi goli tudi prvi strelec Slovenije.

Tudi na Danskem se zgodi - streha prepuščala dež
Drugi polčas sta na krilih začela David Špiler in Vid Kavtičnik, namesto Natka pa je priložnost dobil Jure Dolenec. V 35. minuti pa se je - za danski standard - zgodilo nekaj nenavadnega. Ob močnem dežju je namreč spustila streha, tako da je bila tekma prekinjena za približno 15 minut. Po prekinitvi je Slovenija držala korak s Švedi. Gajič je v 43. minuti s sedemmetrovke zadel za 18:19, Bezjak pa malo pozneje izenačil na 19:19. A Švedska se je spet odlepila na +2 (21:19). Pri 21:20 je imela Slovenija dva igralca več, vendar ji ni uspelo zadeti. Nasprotno, Švedi so pobegnili na 23:20.

Sloveniji pošla sapa
Slovencem so v končnici očitno nekoliko popustile moči, saj so se napake vrstile, kar so Švedi znali izkoristiti in v 53. minuti po golu Andreasa Nilssona ušli na +5 (26:21). Slovensko mrežo je polnil Kim Andersson, ki je s svojim sedmim golom povišal na 27:21. Dvomov o zmagovalcu ni bilo več.

Natek: Vsem je jasno, da bo treba v Katarju pokazati veliko več
"Dejstvo je, da smo prvi polčas odigrali dobro. V drugem smo padli. Malo se nam je poznala tudi odsotnost Klemena Cehteta in Sebastiana Skubeta. Konec ni bil takšen, kot smo si želeli, ampak mislim, da smo neke zaključke potegnili iz te tekme. Je pa nam vsem jasno, da bo za svetovno prvenstvo potrebno pokazati veliko, veliko več,"
je za Radio Slovenija tekmo ocenil Natek.

Slovenija bo turnir na Danskem zaključila z nedeljsko tekmo proti Islandiji.

Aalborg:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 23:29 (14:13)

Slovenija: Skok, Škof, Prošt, Kavtičnik 1, Natek 4, Dolenec 2 (1), Špiler, Miklavčič, Skube, M. Žvižej, L. Žvižej 4, Blagotinšek, Bezjak 2, Kozlina, Gajić 7 (4), Bombač 3.

Švedska: M. Andersson, Sjöstrand, Persson, Olsson 2, K. Andersson 7, Kälmann 4, L. Karlsson 2, Ekberg 4, T. Karlsson, Fahlgren, Petersen 1 (1), Halen 2, Barud 1, Östlund 3, Nilsson 3, Nielsen.

Sedemmetrovke: 5/7; 1/2
Izključitve: 10 min; 10 min


Nedelja ob 14.45 (Aarhus):

SLOVENIJA - ISLANDIJA
Posnetek ob 16.10 na TVS 2 in na MMC-ju.
Odense, petek:
DANSKA - SLOVENIJA 36:26 (19:11)

Streha v Aalborgu spuščala
Tudi Švedi premočni za Slovence