Škof je v 1. polčasu ubranil dve sedemmetrovki. Foto: RTV SLO
Škof je v 1. polčasu ubranil dve sedemmetrovki. Foto: RTV SLO
Petar Metličić
Mlakar ustavlja Metličića. Foto: EPA
Sergej Rutenka
Rutenka je nekdanjim soigralcem zabil štiri gole. Foto: EPA
Didier Dinart in Aleš Pajovič
Robustna Dinart in Pajovič sta bila ključna moža trde španske obrambe. Foto: EPA

Z izjemo vodstva 1:0 so Celjani praktično vso srečanje gledali v hrbet nasprotniku, ki je zlahka prebijal domačo obrambo. Nasprotno pivovarjem v napadu ni steklo. Številne tehnične napake so bile voda na mlin Špancev, ki so si do odmora priigrali štiri gole naskoka (17:13).

Kmalu po začetku 2. polčasa je bil še drugič izključen nervozni Uroš Zorman, španski stroj pa je v 37. minuti povedel že z 22:14. Domači so nato zaigrali nekoliko bolje in se približali na -3, vendar pravih možnosti za preobrat niso imeli, saj je bil tekmec v vseh pogledih precej boljši. Celjani so v tokrat nabito polnem Zlatorogu (6.500 gledalcev) doživeli prvi poraz, odkar so pred dobrima dvema letoma začeli igrati v njem.

Miro Požun: "Čestitam Ciudad Realu za zasluženo zmago. Obe četrtfinalni tekmi sta prišli v nepravem času. Po evropem prvenstvu v Švici je bilo stanje v naši ekipi zelo slabo. Vsi nosilci igre so bili zunaj trenažnega procesa, nismo imeli nobene prave preizkušnje, tako da smo bili seveda povsem nemočni."

Talant Dušebajev: "V Celje smo prišli s sijajnim izhodiščem: igrati s sedmimi goli prednosti je veliko lažje kot z dvema ali tremi. Dobro smo se pripravili, na roko pa nam je šlo tudi dejstvo, da v tem tednu nismo imeli nobenih obveznosti na domačem prizorišču. Tekmeca smo nadzorovali, obramba in napad pa sta delovala na zadovoljivi ravni."

Sergej Rutenka: "Veseli me, da sem znova okusil celjski parket in občutil mravljince na koži, ki so možni le v dvorani Zlatorog. Zmage se izjemno veselim, kajti celjski klub izjemno spoštujem, v zgodovini pa bomo zapisani kot prvi, ki smo jih premagali na domačem igrišču."

Portland izločil Barcelono
Polfinale so si zagotovili tudi Portland San Antonio, Flensburg in Fotex. V španskem obračunu je Portland nekoliko presenetljivo izločil branilca naslova Barcelono, ki ni uspela izničiti zaostanka s prve tekme (21:25). Polčas je dobila s 14:9, v drugem pa ji je zmanjkalo moči. Za zmagovalce je Zoran Lubej dosegel dva gola. Enako je bil na nasprotni strani učinkovit Luka Žvižej.

Kiel je v Flensburgu lovil zaostanek štirih golov (28:32) s prve tekme. Tri minute pred koncem je prvič povedel za štiri (34:30), vendar je domače 40 sekund pred koncem rešil Solberg. "Zebre", za katere je bil dvakrat uspešen tudi Vid Kavtičnik, so nato zapravile zadnji napad.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme

Celje Pivovarna Laško - CIUDAD REAL 28:33 (13:17) 27:34

Kokšarov 6 (1)   Urios       10    
Natek    4       Džomba       7 (2)
Zorman   4       Stefansson   4 (1)
Gajič    3       Rutenka      4    
Harbok   3       Entrerrios   3    
Kozlina  3       Davis        2    
Kozomara 2       Pajovič      1    
Hribar   2       Metličić     1    
                 Jacobsen     1    
                                   
Sedemmetrovke:    1/1; 4/7         
  Izključitve: 12 min; 4 min       

FLENSBURG - Kiel 31:34 (16:17) 32:28
Christiansen 12, Lacković 5; Karabatic 10, Lundström 8, Kavtičnik 2.

FOTEX VESZPREM -
Montpellier 27:22 (14:11) 21:23

Barcelona - PORTLAND SAN ANTONIO 26:23 (14:9) 21:25
Juanin 7, Romero 6, Žvižej 2; Lozano 8, Rocas 5, Lubej 2.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.