Dragan Gajić je še vedno član Montpellierja. Foto: Reuters
Dragan Gajić je še vedno član Montpellierja. Foto: Reuters

Disciplinska komisija francoske rokometne je kaznovala še Mladena Bojinovića, Samuela Honrubiaja, Nikolo Karabatića, Luko Karabatića in Issama Taja. Če bo tudi tožilstvo odločilo, da so krivi, jih lahko poleg 75.000 evrov denarne kazni doleti tudi do pet let zaporne kazni.

Skoraj vse stave na poraz Montpellierja
Omenjeni so bili v času afere člani Montpellierja. Stavniška afera je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja. Tedaj so stave za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane na poraz Montpellierja.

Vložki niso presegali 100 evrov
Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem pogledu. V procesu preiskave so pod drobnogled vzeli 13 ljudi, deset je bilo kaznovanih in le Taj in Gajić - oba sicer zatrjujeta, da sta nedolžna - sta še vedno člana Montpellierja.

Karabatić napovedal pritožbo
Rokometaši imajo zdaj na voljo pet dni, da se na izrečene kazni pritožijo. Pritožbo je že napovedal Nikola Karabatić. "Presenečeni smo nad to odločitvijo francoske lige in zagotovo se bomo pritožili. Preiskovalni sodnik je dejal, da nima neposrednih dokazov, da je Karabatić res stavil, francoska liga pa mu je vseeno izrekla kazen," je dejal Bhakti Ong, Karabatićev odvetnik.

Prošt priznal, da je stavil
Karabatić je sicer ves čas zanikal, da bi sam stavil na omenjeno tekmo, medtem ko je njegov brat Luka Karabatić priznal vpletenost v stavniški škandal in razkril, da je stavil več tisoč evrov. Poleg Karabatića je v preiskavi tudi Prošt priznal, da je stavil na omenjeno tekmo.