Svetovno prvenstvo v rokometu (M)
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik je odgovarjal na vaša vprašanja. Foto: EPA

Dodaj v

"Ni razloga, da ne bi tudi v prihodnje igral za reprezentanco"

Zaradi neigranja v klubu bo verjetno izgubil kar nekaj denarja
6. februar 2017 ob 07:35,
zadnji poseg: 6. februar 2017 ob 15:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

"S kolenom je bolje, trenutno nimam večjih bolečin in lahko že skoraj normalno hodim. V prihodnjem tednu se bom moral odločiti, kje bom koleno operiral," je v MMC-jevem klepetu povedal Vid Kavtičnik.

"Pozneje bom moral dobro rehabilitacijo prenesti na igrišče, kjer upam, da bom znova zaigral tako, kot znam. Če mi to uspe, ni razloga, zakaj ne bi tudi v prihodnje igral za slovensko reprezentanco," je na vprašanje, ali ga bomo še videli v slovenskem dresu, odgovoril kapetan slovenske rokometne reprezentance.

Do operacije si bo zaradi stave obril tudi brado: "Z našim fizioterapevtom Žanom sva se dogovorila, da če osvojimo medaljo, si jaz obrijem brado, on pa glavo. Ko bom to storil, bom to delil tudi z vami."

Posnetka tekme si še ni ogledal
32-letni Kavtičnik in soigralci so se na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji veselili zgodovinske bronaste medalje, potem ko je Slovenija na tekmi za tretje mesto spektakularno premagala Hrvaško z 31:30. Najizkušenejši reprezentant je imel na tej tekmi precej smole, saj si je strgal sprednjo križno vez v desnem kolenu, tako da ga v Montpellieru čakata operacija in nekajmesečno okrevanje. A kot je že takoj po tekmi dejal kapetan, je "za bron na svetovnem prvenstvu pripravljen plačati to ceno".

"Del finančnega bremena zaradi poškodbe nosita socialno zavarovanje in dodatno v Franciji, drugi del, ki ni fiksen, pa za zdaj nosim sam in bom tako po vsej verjetnosti izgubil kar nekaj denarja zaradi neigranja v klubu," je pojasnil rokometaš Montpelliera.

Kavtičnik se nam je v klepetu na daljavo pridružil iz Francije. Povedal je tudi, da si mu do zdaj še ni uspelo ogledati posnetka tekme proti Hrvaški in si je verjetno še kar nekaj časa tudi ne bo. Bil je že član reprezentance, ki je leta 2004 na EP-ju v Ljubljani osvojila srebro: "Medalje je izredno težko primerjati. Vsaka je unikatna in vsaka je bila osvojena na "krvav" način. Res sem izredno ponosen in vesel, da sem lahko pomagal pri pridobitvi obeh."

Vse njegove odgovore lahko preberete spodaj.A. V., M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 06.02.2017 ob 13:50
Nimam vprašanj. Samo ČESTITKE!
nonparel
# 06.02.2017 ob 14:52
Vid, odlično si opravil nalogo kapetana. Čestitke za osvojeno medaljo, seveda vsem v reprezentanci. Želim ti čimprejšnjo okrevanje in uspešno vrnitev na rokometna igrišča.
megan
# 06.02.2017 ob 17:34
Brez dvoma je mogoče reči, da je Vid rokometaš predvsem zato, ker ima rokomet res rad, da igra zaradi športa samega, zaradi tekmovalnega naboja in ne prvenstveno zaradi denarja.
Drugače si ni mogoče predstavljati tega, da je večkrat izjavil, da je bila medalja vredna tega, da si je poškodoval koleno in to glede na reakcije (ostal je evforičen) mislil skrajno resno. Čeprav ve, kaj ga čaka med rehabilitacijo (ni si prvič strgal vezi) in se zaveda, da bo zaradi neigranja za klub ob precej denarja, nič ne komplicira, nič ne zahteva in se mu zdi samoumevno, da bo še igral za reprezetanco, če bo le v dovolj dobri formi, da bo tja sodil. Morda bodo njegov odnos postavili za vzor tudi pri drugih športih, ko bo prihajalo do kakšnih odpovedi igranja za reprezetanco. Saj ne obsojam tistih, ki igrajo predvsem (ali pa samo) za denar, ampak taka srčost, kot jo premore Vid, se opazi, športu daje poseben čar, privlačnost in nenazadnje tudi smisel in loči navadne (vrhunske) športnike od legend.

Meni bo ostalo v spominu, kako je v evforiji ob koncu tekme selektroju skoraj strgal majico in kmalu zatem v izjavi za medije povedal "jaz sem tak vesel, da vam ne morem povedat!" Ta je bila izrečena z naglasom, čeprav se sicer zelo v izjavah za medije trudi govorit knjižno, kar se meni zdi zelo lepo, je pa posebnost pri športnikih.
EnCeljan
# 06.02.2017 ob 15:06
Kavtičnik res deluje zelo prijazen do fantov.
ProP
# 06.02.2017 ob 15:08
"Zanimivo vprasanje, zakaj pa ne :-)

Ali se nameravate vrniti v slovensko ligo, ko bo Vaša kariera pri koncu."

Realno je vrgel rokavico Slovenskim klubom. Upam, da bo čez 2 leti, ko pogodba z Montpellierom poteče, na Vidovi mizi že čakala ponudba iz Celja/Velenja :)
no72
# 07.02.2017 ob 00:14
Na videz podobno prvenstvo 2013 in 2017, ampak odločale so nijanse, - pristop selektorja, pristop ključnih igralcev v ključnih momentih, dodana vrednost Cingesarja, Mačkovška, Janca, Bezjaka, Dolenca, Gabra........... Izjemnih obeh vratarjev, "klik" v glavi proti zmagovalni mentaliteti, - TO JE BRON NA SP!!!

Zadnjih 10 minut tekme s Hrtvati pa gre že danes v neizbrisno športno zgodovino Slovenije za vse večne čase!

Te posnetke si bomo še ogledovali desetletja!
artoum
# 06.02.2017 ob 14:38
meni ne odpre okna za vprašanje . bi ga lahko kdo vprašal, če so se odnosi s hrvaškimi rokometaši kaj spremenili . V času igranja Slavka Goluža so bili kar "zanimivi".
semaino
# 06.02.2017 ob 14:36
Jaz sem skuhal kavo, Kavticnika pa se vedno ni okoli. Je ze hladna.
Lesinar
# 06.02.2017 ob 07:44
Videk, povedi nas!!
slovenc pa pol
# 06.02.2017 ob 15:03
Naši bodo zaradi bronaste zmage Vedno najvecji carji...
erotoman
# 06.02.2017 ob 09:10
Kdo je Vidku sešil dres?
erotoman
# 06.02.2017 ob 09:18
Navijal sem po laško!
pingo69
# 06.02.2017 ob 16:52
Ni razloga, da bi že nehal. Jaz bi se na tvojem mestu poslovil. Hvale res za vse ampak mladih je dovolj se je videlo zadnjih pet minut. še enkrat hvala za bron!
u qratz
# 06.02.2017 ob 16:58
ka pa če bi za spremembo začel delat ????
Svetovno prvenstvo v rokometu ...
link
Vujović stavi na preizkušena imena
5
14. marec 2018 ob 17:21 Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je objavil spisek rokometašev, na katere računa na dveh pripravljalnih tekmah proti Belorusiji na začetku aprila.
Več novic ...
Kazalo