Rokometaši Celja Pivovarne Laško lovijo 19. naslov državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Rokometaši Celja Pivovarne Laško lovijo 19. naslov državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Gorenje Velenje
Po mnenju Branka Tamšeta so prvi favoriti prvenstva Velenjčani. Foto: Aleš Fevžer

Tekmovalni sistem je spremenjen. V prvem delu bo 14 ekip nastopilo po dvokrožnem ligaškem sistemu. Po 26 krogih se bodo nato v končnico uvrstile prve štiri ekipe iz rednega dela, polfinale se bo igral na dve, finale pa na tri zmage. Iz elitne lige bosta izpadli zadnjeuvrščeni ekipi iz rednega dela.

Tamše: Nov tekmovalni sistem mi ni všeč
Trener državnih rokometnih prvakov iz Celja Branko Tamše ne skriva ambicije po ubranitvi naslova, a vlogo favorita je vendarle prepustil svojemu nekdanjemu klubu iz Velenja. "Vsem laikom je jasno, da je moja ekipa po koncu minule sezone doživela velike spremembe. Novo sezono začenjamo s številnimi novimi, mladimi in večinoma neizkušenimi igralci. Zavoljo tega pričakujem številna nihanja v naši igri, medtem ko je velenjska ekipa bolj ali manj obdržala obstoječi kader in se še dodatno okrepila z nekaterimi kakovostnimi igralci. Že večkrat sem dejal, da mi nov tekmovalni sistem ni všeč, saj prave tekme v državnem prvenstvu nastopijo šele spomladi, o vsem skupaj pa je še prezgodaj govoriti," je dejal Tamše.

Vajdl: Naš cilj je naslov
Njegov kolega na velenjski klopi Ivan Vajdl pa pred začetkom pravi: "Mi in Celjani smo favoriti, a ne smemo pozabiti na Mariborčane. Zavoljo spremenjenega tekmovalnega sistema imajo vse ekipe nekaj več manevrskega prostora, saj bodo odločilne tekme na sporedu šele maja. V tej sezoni smo se kadrovsko okrepili, a novi igralci bodo potrebovali še nekaj časa, da se navadijo na naš slog igre. Naš cilj je prvo mesto v državnem prvenstvu, kar pa bo zelo težko doseči, Celje je ne glede na spremembe še vedno zelo kakovostna zasedba."

DRŽAVNO PRVENSTVO (M) - 2014/15

1. NLB LEASING LIGA, 1. krog

Sobota ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - LOKA 2012

Ob 19.00:
ISTRABENZ PLINI IZOLA - RIKO RIBNICA
JERUZALEM ORMOŽ - KRŠKO
TRIMO TREBNJE - SVIŠ IVANČNA GORICA
SLOVENJ GRADEC - GORENJE VELENJE

Ob 19.30:
SEVNICA - MARIBOR BRANIK

Ob 20.00:
KRKA - SLOVAN