V drugem delu bo vsaka točka za varovanke Marte Bon velik uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
V drugem delu bo vsaka točka za varovanke Marte Bon velik uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar
Tamara Mavsar je ob porazu Krima v Skopju dosegla osem golov. Foto: www.alesfevzer.com

Črnogorke bodo v Stožicah absolutne favoritinje, saj v letošnji sezoni še niso izgubile. Leta 2012 so osvojile Ligo prvakinj, lani pa so izgubile v finalu proti Györiju.

Moramo se učiti iz porazov
"Smo v obdobju, ko se moramo učiti iz izkušenj in se krepiti po porazih. To ni enostavno, ne za igralke ne za klub, a moja ocena je, da gre za razvoj. Če bomo dovolj modri in medsebojno povezani, potem se bomo iz tega tudi zelo veliko naučili,"
je po slabem uvodu v drugi del evropske Lige prvakinj dejala trenerka Krima Marta Bon.

Bonova je večna optimistka
"Budućnost je še za nekaj odtenkov kakovostnejša od Vardarja. Gre za ekipo, ki je še bolj urejena po hierarhiji ter po vertikali in horizontali. V tem trenutku je zelo težko govoriti o njeni slabosti, res deluje kakovostno in povezano, izpolnjuje vse, kar danes potrebuje ekipa na ravni vrhunskega športa,"
je z izbranimi besedami o Budućnosti dejala Bonova. "Na petkovi tekmi bomo skušali čim dražje prodati svojo kožo. Sem večna optimistka, dvoboji s favoriziranimi ekipami so zame vedno velik izziv. Proti Črnogorkam bomo lahko dobro igrali le v primeru, da se medsebojno povežemo in prikažemo drzno predstavo, ob tem pa potrebujemo tudi več medsebojnega zaupanja. Delam na tem, da bi to vzbudila v svoji ekipi, do določene mere mi je to uspelo, do določene mere pa ne. Istočasno moramo loviti dober izid, saj je eden od naših podciljev tudi razvoj ekipe, igre in posameznic za naprej."

Pred obračunom z Budućnostjo ima nekaj igralk Krima zdravstvene težave. To so Alja Koren, Ekaterina Čečkova, Miša Marinček in Elizabeth Omoregie.

LIGA PRVAKINJ

GLAVNI DEL

Skupina 1, 3. krog

Petek ob 18.00:
KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST

Sobota ob 14.00:
LEIPZIG - THÜRINGER

Nedelja ob 14.00:
DINAMO SINARA - VARDAR

Budućnost 11, Dinamo Sinara 8, Leipzig po 6, Vardar 5, Thüringer 4, Krim Mercator 2.

Skupina 2, 3. krog


Petek:
SÄVEHOF - LARVIK

Sobota:
GYÖRI - METZ

Nedelja:
VIBORG - BAIA MARE

Larvik 12, Györi 10, Viborg 5, Metz 4, Sävehof 3, Baia Mare 2 točki.