Rokomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.4 od 44 glasov Ocenite to novico!
Daniela Piedade je bila tudi steber brazilske reprezentance, za katero je nazadnje nastopila na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: EPA

Dodaj v

Tragedija v taboru Krimovk: Piedadejevo zadela možganska kap

Brazilka prej ni imela nobenih zdravstvenih težav
1. oktober 2012 ob 09:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Krožno napadalko rokometašic Krima Danielo Piedade je pred sobotno prijateljsko tekmo s Podravko zadela možganska kap.

33-letni Brazilki je po ogrevanju postalo slabo, rekla je, da ne čuti desne strani, potem pa se je sesedla na klop. "Vsi smo v šoku. Igralke so povsem iz sebe. Pred tem ni imela nobenih zdravstvenih težav. Lahko rečem, da je bila najbolj zdrava igralka v zgodovini kluba, 100-odstotna športnica, pozitivka," je za MMC povedal direktor Krima Goran Dujić.

Piedadejeva je bila sprva v komi, ko pa se je zbudila, se najprej ni zavedala ničesar. Zdaj je njeno stanje malenkost boljše, saj je v nedeljo popoldne že malo komunicirala s fantom, ki je po slabi novici nemudoma prišel z Dunaja.

Nesrečna rokometašica ima poškodovan center za ravnotežje. Osebe prepoznava, govori težko. Kakšno škodo je utrpela, bodo pokazali podrobni specialistični pregledi. Dujić pravi, da je o morebitnem nadaljevanju njene kariere prezgodaj govoriti.

Zaradi čustvenega pretresa ob soigralkini nesreči so Krimovke odpovedale nedeljsko prvenstveno tekmo v Sežani. Iz kluba so nas včeraj prosili, da novice zaradi občutljivosti dogodka še ne objavimo, danes pa so prižgali zeleno luč.

Brazilska reprezentantka je Ljubljančanke okrepila pred začetkom letošnje sezone, potem ko je deset sezon igrala za dunajski Hypo. Na črti je bila na pripravljalnih tekmah prvo orožje trenerja Toneta Tislja tako v obrambi kot v napadu.

Dujić je še povedal, da menjave zanjo ne načrtujejo: "Dekleta bodo naredila vse, da jo uspešno nadomestijo. Večjega motiva zanje ni."

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo