Nikola Karabatić je v Pariz prišel, da bi klubu pomagal osvojiti naslov evropskega prvaka. Foto: EPA
Nikola Karabatić je v Pariz prišel, da bi klubu pomagal osvojiti naslov evropskega prvaka. Foto: EPA

31-letni Karabatić, ki je bil v svoji karieri s francosko reprezentanco trikrat svetovni prvak, trikrat evropski prvak in dvakrat olimpijski prvak, Barcelono zapušča z naslovom evropskega klubskega prvaka.

"Ponudba Paris Saint-Germaina je zelo privlačna, toda tudi Barcelona mi ponuja podaljšanje pogodbe za dve leti. Izbira bo zelo težka," je še pozimi dejal Karabatić, ki je le nekaj tednov pozneje najavil svoj odhod iz glavnega mesta Katalonije. Dejal je, da iz osebnih razlogov.

"Z veseljem vam sporočamo, da je Nikola Karabatić tudi uradno član našega kluba. Podpisal je štiriletno pogodbo," pa so ob podpisu pogodbe zapisali na spletni strani pariškega kluba, ki ga bo v novi sezoni vodil nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Pivovarne Laško, Zvonimir Serdarušić.

Nikola bo združil moči z bratom Luko
Že pred Nikolo Karabatićem, za katerega je sodišče pred štirimi dnevi odločilo, da je kriv prirejanja izida na tekmi med Cessonom in Montpellierem v letu 2012 in bo moral plačati kazen v znesku deset tisoč evrov, je za Parižane podpisal tudi njegov mlajši brat Luka, ki je bil tudi med obsojenci in bo moral plačati 15 tisoč evrov.

Lapajne za drugo ekipo PSG-ja
Sicer pa je pred dnevi dvoletno pogodbo s PSG-jem podpisal tudi 20-letni Primorec Januš Lapajne, ki je v pretekli sezoni igral za Urbanscape Loko. Lapajne bo nastopal za drugo ekipo v četrti ligi.