Dragan Gajić je bil neustavljiv za avstrijsko obrambo. Foto: Aleš Fevžer
Dragan Gajić je bil neustavljiv za avstrijsko obrambo. Foto: Aleš Fevžer
Denić zadovoljen z napadom, z obrambo pa ne
Z Gajićem do zmage nad Avstrijo

Slovenija je imela na začetku pobudo, vodila je z 8:4, 10:5 in 11:6, nato pa se je v napadu ustavilo in Robert Weber je Avstriji priboril prvo vodstvo na tekmi (13:14). Borbeni Dragan Gajić je do odmora (14:14) zadel šestkrat, od tega štirikrat s sedmih metrov.

Zadetka z igralcem manj zlomila Avstrijce
V drugem delu je Avstrija kar dolgo držala stik, Slovenija pa je temelje za zmago postavila z zadetkoma z igralcem manj za vodstvo 26:23. Ko je igrala udarna postava in je Vid Kavtičnik izenačil najvišjo prednost petih golov (32:27), je bil dvoboj odločen.

Denić preizkusil vse igralce
To je dvanajsta zmaga slovenske reprezentance nad Avstrijo. Selektor Boris Denić je preizkusil vse igralce. Na dveh tekmah dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo (prva tekma z Madžarsko bo 8. junija v Veszpremu, povratna pa 15. junija v Velenju) ne bo mogel računati na številne kaznovane (Miha Žvižej, Uroš Zorman) in poškodovane (Nenad Bilbija, Borut Mačkovšek, Staš Skube, Matevž Skok) varovance.

Prijateljska tekma:
SLOVENIJA - AVSTRIJA 34:29 (14:14)
450; Gajić 14 (8), Skube 6, Kavtičnik 5, Natek in Dolenec po 2, Bombač, Bezjak, Medved, Bundalo in Nosan po 1; Weber 7 (4), Hermann 5, Woss 4, Mayer 3, Ziura, Schmid, Božović in Szilagyi po 2, Wagesreiter in Santos po 1.

Sedemmetrovke: 8 (8); 5 (4)

Izključitve: 10; 10 minut.

Denić zadovoljen z napadom, z obrambo pa ne
Z Gajićem do zmage nad Avstrijo