Ivan Vajdl (v sredini) kuje taktiko za tretjo zmago nad Celjani v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Ivan Vajdl (v sredini) kuje taktiko za tretjo zmago nad Celjani v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Staš Skube
Staš Skube, ki je v letošnji sezoni z odličnimi igrami opozoril nase, soigralcem najbrž ne bo mogel pomagati. Foto: Aleš Fevžer

Vajdlova zasedba je vodila praktično vso sezono, nato pa v zadnjih krogih malo padla v formi, kar jo je stalo prvega mesta. Najbrž bo morala odločilno tekmo odigrati tudi brez najboljšega igralca Staša Skubeta, ki je s poškodbo kolena plačal davek naporne sezone. Kljub temu je Vajdl odločen, da v petek (19.30) pred domačimi navijači stori(jo) vse, da naslov ostane v Rdeči dvorani.


Trener Celja Branko Tamše je dejal, da v postavi pričakuje tudi Staša Skubeta. Ima prav?
V tem trenutku težko kar koli rečem, a po vsej verjetnosti ne bo igral. Do danes ni opravil nobenega treninga, tako da je malo možnosti za njegov nastop.

Kakšno je zdravstveno stanje Jerneja Papeža in Luke Dobelška?
Jernej in Luka se vračata v ekipo. Luka bo na sredini razbremenil Janeza Gamsa, ki smo ga z levega krila prestavili na sredino, kjer je igral že pri Preventu.

Zdi se, da je, sodeč po okoliščinah, Celje favorit.
Celje je na tej tekmi velik favorit, ne glede na to, da igramo v domači dvorani. Dolgo časa smo držali vodstvo na lestvici, nato pa smo malo padli v formi. Vedeli smo, da jo bo težko vseskozi držati na visoki ravni. Pred končnico smo ostali še brez Klemna Cehteta, medtem ko so na drugi strani Celjani pripeljali tri igralce, kar jim omogoča večjo rotacijo. Kljub temu se v domači dvorani ne bomo predali. Poskušali bomo priti do naslova. Verjamem v fante in verjamem, da so se sposobni kosati s favoriziranimi Celjani.

Kako potekajo treningi v zadnjih dneh? Je čutiti kaj napetosti?
Normalno se pripravljamo, kot za vse tekme. Ni napetosti. Fantje se pripravljajo, sodelujejo, poskušamo izpeljati vse, kar se dogovorimo. Komaj čakajo na derbi, ki bo velik plus za slovenski rokomet. Javnost bo prišla na svoj račun.

Moštvi se poznata do podrobnosti, tako da presenečenja najbrž niso mogoča. Kaj bo odločilo?
Dnevna forma. Pri obeh naših porazih s Celjani je bila razlika v vratarjih, saj smo imeli do 45. minute le tri, štiri obrambe. S takšnim vratarskim učinkom seveda ne moreš zmagati na takšni tekmi. Vidim, da se vratarja dobro pripravljata. Upam, da bosta jeziček na tehtnici.

Če vam slučajno ne uspe zmagati, bi kljub temu lahko ocenili sezono kot uspešno?
Če bi nam kdo takšno sezono ponudil pred začetkom, bi bili zadovoljni. Treba je vedeti, da je pred sezono odšlo osem reprezentantov. Na drugi strani je prišlo nekaj novincev. Kljub močno spremenjeni ekipi smo se uvrstili v osmino finala Lige prvakov, do zadnje tekme smo v igri za državni naslov. Dokazali smo, da se v Sloveniji dobro dela. Staš Skube in Mario Šoštarič sta se uvrščala v sedmerke kroga. Staša še pred letom dni ni poznal nihče, zdaj pa Evropa občuduje njegove igre. Naredili in pokazali smo veliko, zagotovo pa bo v primeru poraza malo grenkega priokusa.