Naslov branijo rokometaši Celja. Foto: Aleš Fevžer
Naslov branijo rokometaši Celja. Foto: Aleš Fevžer



Zaključni turnir bo 2. in 3. marca gostila dvorana Tri lilije v Laškem, kjer so tudi izžrebali polfinalne pare.

Pokalni naslov so lani v Podčetrtku osvojili rokometaši Celja Pivovarne Laško, sicer 15-kratni zmagovalci v tem tekmovanju.

"O pokalnem tekmovanju še ne razmišljam, v celoti se mu bom posvetil šele po našem ligaškem obračunu z Mariborčani, ki so v tej sezoni naravnost sijajni," je dejal celjski strateg Vladan Matić, njegov kolega na koprski strani Fredi Radojkovič pa je dodal: "V tem letu nas je sreča povsem zapustila. Pred žrebom sem nekoliko v šali dejal, da bomo dobili Celje. In res smo ga. Celjani so favoriti, v tem trenutku so v dobri formi, dodaten zagon pa so dobili po uvrstitvi v osmino finala. Mi smo v velikih težavah, veliko igralcev je poškodovanih. Upam, da bodo vsaj nekateri od njih nared za turnir v Laškem."

Drugi dvoboj bo manj atraktiven, velenjski trener Branko Tamše pa je vseeno previden. "Pokal je zelo posebno tekmovanje, tu se dogaja marsikaj. Na lanski sklepni turnir se nismo uvrstili, letos pa imamo željo, da ga osvojimo, a ne bi prehiteval dogodkov. V polfinalu smo dobili Sviš, ki ima svojo računico. Mi smo favoriti, a potrebno bo prikazati dobro igro," je povedal Tamše.

Polfinale, sobota:
Ob 16.30:
Sviš Ivančna Gorica - Gorenje Velenje
Ob 19.00: Cimos Koper - Celje Pivovarna Laško

Finale, nedelja ob 19.00