Veselin Vujović je v prejšnji sezoni preporodil Zagreb. Foto: EPA
Veselin Vujović je v prejšnji sezoni preporodil Zagreb. Foto: EPA

"Vratarja sta bila neopazna, napad slab, obramba še slabša. Zmaga v tem dvoboju je bila nujna, skalp nam je snela najslabša zasedba v skupini, sram me je, odgovornost prevzemam nase, fantje pa bi trenutno bolj potrebovali psihologa kot trenerja," je bil po porazu z 32:30 neposreden 54-letni Vujovič.

Po prespanih nočeh pa so se stvari umirile. "Po porazu proti Bešiktašu sem se počutil izdanega in zapuščenega s strani igralcev. Misli sem, da bi moj odhod lahko bil pozitiven signal za ekipo, za katero trdim, da ima velik potencial. Zdelo se mi je, da jih tako lahko prebudim, da bi v Zagrebu obdržali dobre izide," je še dejal Črnogorec, ki pravi, da si je premislil po pogovoru s skupino igralcev, ki so ga v imenu cele ekipe prosili, naj ostane.

"Igralci menijo, da je bil poraz v Istanbulu le slab dan. Sam sem seveda spoznal tudi, da smo v letu in nekaj dneh, ko smo skupaj, imeli zgolj ta en spodrsljaj oziroma samo eno tekmo, na kateri smo morali zmagati, a nismo. Razmerje desetih odličnih tekem in ta eden spodrsljaj nista pravo razmerje, da bi odšel," je še dejal trener, a napovedal, da po naslednjem morebitnem tovrstnem spodrsljaju nepreklicno odhaja.

Črnogorec je v prejšnji sezoni poskrbel, da se je evforija vrnila v hrvaško prestolnico. Z mlado ekipo se je uvrstil v četrtfinale Lige prvakov, kjer so bili Zagrebčani nazadnje pred tremi leti. S slabšo ekipo je tudi letos začel odlično in v prvih dveh krogih premagal Kiel in Celje. Na naslednjih štirih tekmah so Zagrebčani premagali le še Wislo.

Vujović je maja prevzel slovensko reprezentanco, s katero se je uvrstil na januarsko evropsko prvenstvo.