Na evropskem prvenstvu leta 2020 bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Foto: BoBo
Na evropskem prvenstvu leta 2020 bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Foto: BoBo
Dolenec prvič kapetan, Ocvirk debitant
Slovenski rokometaši niso zadovoljni z 2. polčasom

slovenske rokometaše v nedeljo čaka druga tekma v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Nasprotnik v Talinu bo na papirju najslabša ekipa v skupini Estonija.

Tekma se bo začela ob 18.30 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Selektor Veselin Vujović je na prvi tekmi dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, v ogenj poslal tudi novinca Gregorja Ocvirka in Roka Ovnička ter povratnika Deana Bombača in Maria Šoštariča. Čeprav niso posebej blesteli, so bili Slovenci za razred boljši od tekmecev z Baltika.

Na las podobno zgodbo je pričakovati tudi na nedeljski tekmi. Estonija je na uvodni tekmi na gostovanju v nizozemskem Sittardu gladko izgubila s 25:35.

"Estonija je na papirju najslabša reprezentanca v naši skupini. Na tekmi v Talinu si ne smemo dovoliti presenečenja, v poštev pride le zmaga, vsak drug scenarij bi bil katastrofa. Prepričan sem, da so se moji varovanci od tekme z Latvijci nekaj naučili in da bodo imeli pravi pristop na nedeljski tekmi z Estonci," je dejal Vujović.

"Gre za dobro ekipo, čeravno mi ni znano, ali je v njenem kadru tudi najboljši estonski igralec Mait Patrail, sicer soigralec Urbana Lesjaka in Nejca Cehteta pri Hannovru. Že pred začetkom kvalifikacij sem dejal, da nobene reprezentance ne smemo podcenjevati, prav vse moramo spoštovati in se nanje pripraviti na najboljši možni način. V Talinu moramo igrati na vso moč in glede na to, da gre za naše prvo gostovanje v tem ciklusu, tudi pokazati malo več kot na tekmi v Mariboru," je pred odhodom v Estonijo previdno dejal krilni igralec Picka Szegeda Mario Šoštarič.

Vujović je obelodanil seznam igralcev za nedeljsko tekmo. V Estonijo ne bosta odpotovala vratar Urh Kastelic in levi zunanji igralec Gregor Ocvirk.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2020
SKUPINA 4

Nedelja ob 18.30 (prenos TV SLO 2/MMC):
ESTONIJA - SLOVENIJA

Ob 14.10:
LATVIJA - NIZOZEMSKA

Vrstni red: Slovenija in Nizozemska po 2, Latvija in Estonija 0 točk.

Na evropsko prvenstvo se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin in štiri najboljše tretje.

Dolenec prvič kapetan, Ocvirk debitant
Slovenski rokometaši niso zadovoljni z 2. polčasom