Jure Dolenec je tekmo na Slovaškem zaradi utrujenosti po klubski sezoni izpustil. V Velenju bo spet zaigral. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec je tekmo na Slovaškem zaradi utrujenosti po klubski sezoni izpustil. V Velenju bo spet zaigral. Foto: www.alesfevzer.com
Vid Kavtičnik zaradi poškodbe ne bo igral. Foto: BoBo
V soboto dvojni rokometni spored v Velenju

"Tekma nima velikega tekmovalnega naboja, a je zadnja reprezentančna tekma v tej sezoni za vse nas dovolj velik motiv. Na njej želimo pokazati svoj maksimum, čeprav je kakovostna razlika odločno na naši strani," je pred sobotno tekmo v Velenju, ki se bo začela ob 18.30 (prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju), povedal Jure Natek.

Priložnost še za Dolenca, Skubeta, Blagotinška in Ferlina
Ker si je Slovenija po zmagi nad Slovaško v Prešovu že zagotovila nastop na EP-ju, bo selektor Veselin Vujović ob odsotnosti Uroša Zormana, Dragana Gajića, Marka Bezjaka, Primoža Prošta, Gorazda Škofa in Klemena Cehteta v primerjavi s tekmo na Slovaškem na parket poslal še Jureta Dolenca, Staša Skubeta, Blaža Blagotinška in Klemena Ferlina, ki niso bili med potniki za Prešov. Na tribuni bo zagotovo ostal poškodovani Vid Kavtičnik.

V ekipi zagotovo St. Skube in Zarabec
"Latvija je tehnično in telesno zelo omejena in sodi v drugi jakostni evropski razred. A to dejstvo nima nobenega vpliva na našo motivacijo, naš cilj je, da v Velenju igramo dobro in se svojim privržencem predstavimo v lepi luči," razmišlja Vujović in dodaja: "Na sobotni tekmi ne bo igral Kavtičnik. V ekipi bosta zagotovo 'naši atomski mravlji', torej Staš Skube in Miha Zarabec, za druge se bom še odločil."

Latvija brez Kristopansa
Latvijci so v Slovenijo pripotovali brez svojega prvega zvezdnika Dainisa Kristopansa, na zadnji tekmi proti Švedom pa so izgubili z veliko tazliko 14:33 ter ostali brez možnosti, da se kot najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta uvrstijo na sklepni turnir na Poljskem.

Na seznamu Vujovića so naslednji igralci - vratarji Aljoša Rezar (Tremblay), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), krilni igralci Darko Cingesar (Maribor Branik), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean Bombač (Pick Szeged), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg) in Staš Skube (Gorenje Velenje) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

KVALIFIKACIJE ZA EP

Skupina 3

Sobota ob 18.30 (Velenje):
SLOVENIJA - LATVIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.
ŠVEDSKA - SLOVAŠKA

Vrstni red: Švedska 9, Slovenija po 7, Latvija 4, Slovaška 0.

Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2016 na Poljskem, sta se uvrstili Švedska in Slovenija.

V soboto dvojni rokometni spored v Velenju