Luka Žvižej (levo) je bil prvi strelec pivovarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Žvižej (levo) je bil prvi strelec pivovarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Koper
Koprčani se veselijo finala pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Celje PL in Gorenje v Ligi Seha
Koprčani izločili Trebanjce za finale pokala

Ribničani so se presenetljivo dobro upirali branilcem naslova. Polčas se je končal s 13:13, nato pa so pivovarji počasi zlomili odpor domačih. Ušli so na 19:15, a se je Ribnica še enkrat zelo približala, na 23:22, za kar je z golom dve minuti pred koncem poskrbel Blaž Fink.

Gostiteljem vendarle ni uspelo ujeti Celjanov. David Razgor je povišal na 25:23, izid tekme pa so Ribničani postavili s sedemmetrovke v zadnji sekundi. Luka Žvižej je za branilce naslova dosegel sedem golov, medtem ko je bil prvi strelec tekme Jan Grebenc z devetimi zadetki.

Koper se je odlepil v zadnji četrtini
Tudi v prvem polfinalu se je polčas končal neodločeno (13:13), v nadaljevanju pa so Koprčani le prevesili tehtnico na svojo stran. Aleks Vlah je v 46. minuti zadel za 21:19, malo pozneje pa je Rok Gašperšič še povišal vodstvo.

Ko so Koprčani prek Adama Bratkoviča in Vlaha v 53. minuti povišali na 25:20, dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Strelsko se je najbolj izkazal Grega Krečič, ki je dosegel osem golov. Vlah jih je dodal šest. Pri Trebanjcih sta Jure Sušin in Uroš Udovič prispevala po štiri gole.


Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Ves čas sem poudarjal, da bo tekma težka, saj Riko Ribnica igra v popolni postavi in je imela veliko časa, da se pripravi, mi pa smo imeli po reprezentančnem premoru, po katerem vselej prvo tekmo igramo slabše, zgolj tri treninge z nekaj manjkajočimi igralci. Kljub temu smo tokrat prikazali dovolj energije, želje in volje, da smo na vročem terenu v Ribnici pokazali dovolj za zasluženo zmago. Čestital bi vsem svojim fantom in igralcem Rika Ribnice, obenem pa tudi navijačem, ki so pripravili odlično kuliso, ki je prava promocija slovenskega rokometa. To zmago moramo hitro pozabiti in se regenerirati, saj nas že jutri čaka nova tekma, na katero moramo iti maksimalno pripravljeni."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice: "Na polfinalno tekmo proti Celju Pivovarni Laško, ki je odlična ekipa, smo se dobro pripravili, bili večji del dvoboja blizu, na koncu pa so odločile malenkosti - ena izgubljena žoga, en zgrešen strel ali kaj drugega. V drugem polčasu so bili Celjani v rahli prednosti, a smo jih na koncu dohiteli, potem pa nam je zmanjkalo časa. Če bi igrali še kako minuto ali dve, bi se lahko tudi drugače končalo. Lepo bi bilo, da bi lahko gledali podaljšek, saj bi lahko tako navijači še dalj časa uživali v lepi tej res lepi predstavi."


Celje in Gorenje dobila zeleno luč za Ligo Seha
Pred polfinalnima obračunoma so zasedali rokometni prvoligaši in z osmimi za in štirimi glasovi proti podprli sodelovanje vodilnih dveh slovenskih klubov, Celja in Gorenja, v Ligi Seha. Združenje klubov je prav tako (s sedmimi glasovi za in petimi proti) potrdilo predlog, da se oba slovenska kluba, ki bosta nastopala v Ligi Seha, državnemu prvenstvu priključita v končnici. V moškem pokalu bosta sodelovala od začetka. Odločitev prvoligašev mora potrditi še skupščina Rokometne zveze Slovenije. Ta bo potekala predvidoma konec maja, potem pa bo znan tudi sistem tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi za sezono 2016/17.

POKAL SLOVENIJE (M)

SKLEPNI TURNIR, Ribnica

POLFINALE

KOPER 2013 - Trimo Trebnje
28:23 (13:13)

Koper 2013: Ponikvar, Dolenc, Grzentić, Vlah 6 (1), Krečič 8, Matijašević, Gašperšič 2, Kocjančič, Vran, Moljk 1, Gorela, Rapotec 2, Smolnik 5, Sokolič, Marić, Bratkovič 4.

Trimo Trebnje: Djurdjević 3, Florjančič 1, Murčehajić 1, T. Grandovec 3, Skol, Kotar 3, Sušin 4, Potočnik 2, Udovič 4, Sašek 2, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, Mikec, Brana, Urbič.

Sedemmetrovke: 1/2; 2/2

Izključitve: 8 min; 6 min


CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Riko Ribnica
25:24 (13:13)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Blagotinšek, Mauls 3, Babarskas, Janc 4, Razgor 2, Marguč 1 (1), Kunst, Poteko, Gajić, Zarabec 3, Kodrin, Fižuleto, Dobelšek, Mlakar 4, Žvižej 7 (1).

Riko Ribnica: Perovšek, Leban 2, Fink 3, Celminš 3, Klarič, Grebenc 5, Knavs, Henigman 1, Skušek, Pucelj 1 (1), Petek, Nosan 9 (3), Kljun, Batinič, Atanasov, Košmrlj.

Sedemmetrovke: 2/5; 4/6

Izključitve: 10 min; 6 min.




Nedelja ob 15.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 18.00:
FINALE
Prenos finala bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Celje PL in Gorenje v Ligi Seha
Koprčani izločili Trebanjce za finale pokala