Gerard Butler je stisnil zobe in pogumno nagnil kupico, no, dirkalni čevelj Daniela Ricciarda. Foto: Reuters
Gerard Butler je stisnil zobe in pogumno nagnil kupico, no, dirkalni čevelj Daniela Ricciarda. Foto: Reuters
Ker igralec ne pije alkohola, mu je dirkač v čevelj nalil red bull, kar je gotovo razveselilo njegovega glavnega sponzorja. Foto: Reuters

Igralec je pred milijoni gledalcev pred TV-sprejemniki in več deset tisoči na dirkališču v Austinu v Teksasu namesto penine poleg svojega ponosa pogoltnil še energijsko pijačo. "Slišim, da gospod Butler ne pije alkohola, in to v celoti spoštujem. Mislim pa, da bo zdaj iz mojega čevlja spil nekaj red bulla. Dirka ni bila ne vem kako vznemirljiva, a zdaj ..." se je ob tem pošalil avstralski dirkač.

Tople penine iz čevlja ne priporoča
Ricciardo, ki je ta mesec dobil dirko v Maleziji, je pitje šampanjca iz dirkalnega čevlja naredil za svoj zaščitni znak. Prijem z vzdevkom "shoey" izvede vedno, ko se uvrsti vsaj med prve tri na dirki. Kot pravi, so ga za to nenavadno (in včasih neokusno) praznovanje navdušili avstralski ribiči in deskarji, zdaj pa se trudi pritegniti še druge dirkače. "Če je peneče vino mrzlo, je dobrega okusa. Po navadi je na odru za zmagovalce mrzlo, tako da ubije druge okuse, če je toplo, pa se vanj pomeša še okus po potu in vsem ..." je priznal v Singapurju. Dodal je še, da bo najbrž ta obred odslej omejil samo na zmage, ni pa povedal, ali bo prihranjen tudi drugim na odru.

Mark Webber, nekdanji dirkač Red Bulla, je denimo pil iz čevlja po letošnji dirki za VN Belgije v Spa-Francorchampsu, ko je bil Ricciardo drugi. Max Verstappen, Ricciardov moštveni kolega pri Red Bullu, je iz čevlja pil penino po dirki za VN Malezije, ko je Ricciardo zmagal (Verstappen je bil drugi). Iz čevlja je pil tudi tretjeuvrščeni in trenutno vodilni v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo Nico Rosberg. V nedeljo po koncu dirke F1 za VN ZDA v Austinu sta se Lewis Hamilton in drugouvrščeni Rosberg "shoeyju" uspešno izognila, saj je nasrkal Butler.

"Gotovo se šališ. Sovražim te," je Ricciardu z nasmeškom zabrusil Škot, nato pa pogumno srknil iz čevlja. Ko ga je Hamilton povprašal o okusu, je povedal: "K sreči sem okušal predvsem red bull." Očitno pa bo izkušnja Butlerju ostala v lepem spominu, saj je tvitnil, da se je na dirki zelo zabaval, "še posebej ko ga je Ricciardo 'dal na čevelj'".