Ivica in Elin na njeni rodni Islandiji. Foto: Facebook Ivica Kostelić
Ivica in Elin na njeni rodni Islandiji. Foto: Facebook Ivica Kostelić

"Srečen sem, ženim se 24. maja in se veselim širitve naše družine. Vse naprošava za spoštovanje najine zasebnosti," je zapisal 34-letni Ivica, ki je s tri leta mlajšo Islandko Elin Arnarsdottir v zvezi od leta 2006. Predtem je bila vrsto let njegova spremljevalka zdaj že nekdanja ameriška smučarka Caroline Lalive.

Po poročanju 24sata.hr je 26-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal in štirikratni nosilec olimpijskega odličja Elin prejšnji konec tedna pripravil veliko presenečenje, ko jo je odpeljal v zlatarno v središču Zagreba, ki jo je lastnik odprl v nedeljo posebej za njiju.
Ivica je pozorno izbral zaročni prstan za svoje dekle, pozneje pa je srečni par odšel proslavljat svojo zaroko.

Zaradi ljubezni obesila smučanje na klin
"Verjamem v zakon in upam, da ko stopim enkrat vanj, bo to za vedno,"
je dejal nekoč Kostelić, ki je tudi govoril, da poroko načrtuje šele po koncu kariere. A očitno je zaradi otroka pohitel.
Svetlolasa in prikupna Elin je sicer nekdanja smučarka, ki pa se je zaradi ljubezni svoji karieri odrekla ter se popolnoma posvetila Ivici in študiju angleščine. Po treh letih zveze se je preselila v družinsko hišo Kostelićevih v zagrebški četrti Gračani, Hrvata pa zadnjih osem let - skupaj z njegovo sestro Janico - redno spremlja na vseh postajah svetovnega pokala.
O nadaljevanju kariere še nobenega glasu
Kostelića sicer v zadnjih sezonah pestijo poškodbe in bolečine, za njim pa je zelo nezadovoljiva sezona, katere edina svetla točka je bila srebrna medalja v kombinaciji na olimpijskih igrah v Sočiju.
Z Elin se sicer raje pogovarja o čem drugem kot o belem cirkusu. "V glavnem se ne pogovarjava kaj dosti o smučanju, ker mislim, da se o tem Ivica še preveč pogovarja s svojim očetom, Janico in ljudmi iz ekipe. Če pa imam neko mnenje, vezano na tekmo, pa mu bom to zagotovo povedala, on pa me bo poslušal. Ampak raje se pogovarjava o drugih življenjskih stvareh, da bi lahko malce uživala v tistem, kar naju sprošča," je nedavno povedala Elin v intervjuju za hrvaški Story.