Plačal bo visok davek na neumnost - Slawomir Peszko, kot kaže, ne bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila njegova domovina. Foto: EPA
Plačal bo visok davek na neumnost - Slawomir Peszko, kot kaže, ne bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila njegova domovina. Foto: EPA

Peszko je po remiju proti Werderju (1:1) pregloboko pogledal v kozarec in popival z reprezentančnim kolegom Marcinom Wasilewskim, ki igra za Anderlecht. Na koncu večera sta se zapletla v prepir s taksistom, ta pa ju je odpeljal kar na policijsko postajo, kjer so oba nogometaša pridržali do streznitve.

Denarna kazen in začasni suspenz
Pri Kölnu so se takoj odločili za denarno kazen (ni znano, kako visoko) in za še nekatere ukrepe. V torek ga na tekmi proti Mainzu ne bo v ekipi. Dobro ime kluba je pred dvema mesecema podobno onečastil slovenski reprezentant Mišo Brečko. Peszko je s svojim vedenjem razjezil tudi poljskega selektorja. Franciszek Smuda se je, kot poročajo poljski mediji, že odločil, da bo kaznoval Peszka in Wasilewskega in ju črtal z reprezentančnega seznama, tako da ne bosta mogla igrati na letošnjem evropskem prvenstvu.

Smuda je znan po tem, da ne dopušča nobenih "alkoholnih izpadov". Tiskovni predstavnik poljske nogometne zveze sicer ni želel potrditi, da sta nogometaša že odpisana za Euro 2012, ampak je povedal, da si bo Smuda v sredo ogledal dvoboj med Borussio iz Dortmunda in Bayernom, takrat pa naj bi imela oba "grešnika" priložnost, da se pogovorita s selektorjem.

Čeprav ima Borussia Dortmund enega največjih stadionov v Evropi in sprejme kar 80.700 navijačev, je to veliko premalo, da bi si lahko vsi, ki to želijo, ogledali derbi Bundeslige proti proti Bayernu. Klub je sporočil, da je dobil kar 450 tisoč prošenj za nakup vstopnic.

Peszko, 27-letni vezist, se je v nedeljo zvečer opravičil na svoji spletni strani in zapisal, da je bil v napačnem času na napačnem mestu ter da se je vedel neprofesionalno.