Nogometaš s številko 7 je Janu Oblaku zabil 7 golov. Foto: EPA
Nogometaš s številko 7 je Janu Oblaku zabil 7 golov. Foto: EPA
Lionel Messi in Jan Oblak
Lionel Messi pa je tisti nogometaš, ki je Jana Oblaka premagal na največ tekmah - na petih (na vsaki mu je dal po en zadetek). Ronaldo mu je sedem golov dal na treh tekmah (v letošnji sezoni mu je zabil kar dva hat-tricka). Foto: Reuters

Tokratni Športni SOS je posvečen slovenskemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku, ki blesti v dresu Atletica. Oblak je kar na 57 odstotkih tekem ohranil mrežo nedotaknjeno, zato so tekme, ko mora tako pogosto pobirati žoge iz svoje mreže, res redke.

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.


949. Glede na to, da je Jan Oblak pogosto nepremagan, me zanima, kdo mu je dal največ golov? Je to Cristiano Ronaldo? Zanima me v času kariere v madridskem Atleticu.

Igor Rakuša

Slovenski vratar Jan Oblak je za Atletico Madrid odigral 109 tekem, na katerih je prejel vsega 69 zadetkov. Glede na to, da je Cristiano Ronaldo kar na dveh letošnjih tekmah za Oblakov hrbet poslal po tri žoge, ni presenetljivo, da je prav Ronaldo odgovor na Igorjevo vprašanje. Spodaj so našteti vsi nogometaši, ki so Oblaka premagali več kot enkrat.

7: Cristiano Ronaldo
5: Lionel Messi
3: Luis Suarez, Neymar
2: Kostas Mitroglou, Robert Lewandowski, Ruben Alcaraz, Sergio Ramos

950. Kaj pa klubi? Kateri klub mu je zabil največ golov?
Igor Rakuša

Zgornji seznam že kaže na glavna osumljenca, to sta seveda madridski Real in Barcelona, ki sta edina, ki sta mu dala več kot deset zadetkov.

14: Barcelona
12: Real Madrid
5: Malaga
4: Levante, Villarreal

Seveda pa je v tem času Atletico z najuspešnejšima španskima ekipama odigral tudi največ tekem, zato je razumljivo, da sta na vrhu te lestvice. Če upoštevamo še število tekem, dobimo naslednje razmerje.

KlubZadetkiTekmeNa tekmo
Barcelona1491,56
Benfica321,50
Levante431,33
Real Madrid12101,20
Malaga551,00
L'Hospitalet221,00

Opomba: Upoštevane so vse ekipe, proti katerim je Oblak v dresu Atletica branil vsaj na dveh tekmah.