Carlos Alcaraz stopnjuje formo na trdi podlagi. Čez deset dni bo začel braniti naslov na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz stopnjuje formo na trdi podlagi. Čez deset dni bo začel braniti naslov na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku. Foto: Reuters

Prejšnji teden je Paul presenetil Alcaraza s 6:3, 4:6 in 6:3 v četrtfinalu mastersa v Torontu.

Tudi tokrat je Američan začel sijajno in v šesti igri odvzel servis zmagovalcu Wimbledona. V deveti igri je serviral za zmago v uvodnem nizu, a ni uspel. Alcaraz je izenačil na 5:5 in odločala je podaljšana igra, ki jo je prvi nosilec dobil z 8:6, potem ko je že zaostajal s 3:5.

V drugem nizu je imel Paul v deseti igri priložnost za izenačenje na 1:1 v nizih. Znova se je Alcaraz rešil in unovčil četrto žogico za izenačenje na 5:5. V 12. igri je imel Španec tri zaključne žoge za zmago. Paul se je v maratonski igri rešil. V podaljšani igri je prikazal najboljšo igro in jo dobil kar s 7:0.

26-letni Tommy Paul je bil znova blizu presenečenja. Foto: Reuters
26-letni Tommy Paul je bil znova blizu presenečenja. Foto: Reuters

Dve prekinitvi nista zmedli Alcaraza
Alcaraz, ki je izgubil zadnjih deset točk drugega niza, se je hitro zbral. V odločilnem nizu mu je uspel brejk že v uvodni igri. Kmalu so se pojavile prve kaplje dežja. Pri izidu 4:3 in 15/15 v osmi igri sta igralca morala zapustiti osrednji stadion. Po 90 minutah sta se znova vrnila, Alcaraz pa je povišal vodstvo na 5:3.

Dež je znova začel padati močneje in deveta igra se ni začela. Po novi prekinitvi je Španec zaigral še bolje in odvzel servis Paulu v deveti igri.

"Znova je bilo zelo napeto. Zelo dobro sem se znašel po dežju, obe igri sem odigral odlično. Bil sem zelo motiviran, saj sem prejšnji teden izgubil v Torontu. Ta teden sem precej izboljšal raven igre. Vsak obračun sem boljši na trdi podlagi," je povedal Alcaraz.

Kvalifikant Purcell presenetil še Wawrinko
V petek ga čaka Max Purcell. Avstralec, ki se je v glavni žreb prebil prek kvalifikacij, je ugnal Stana Wawrinko s 6:4 in 6:2. Švicarskemu veteranu ni uspelo ponoviti predstave z obračuna 2. kroga, ko je izločil Francesa Tiafoeja.

Monfils tudi v 19. poskusu izgubil proti Đokoviću
Novak Đoković je v nočnem obračunu ugnal Gaela Monfilsa s 6:3 in 6:2 po uri in sedmih minutah. Francoz je naredil kar 38 neizsiljenih napak. To je bil že 19. medsebojni obračun, Monfils pa še niti enkrat ni premagal Srba.

Francozu je še uspelo izenačiti na 3:3, nato pa je v osmi igri brez dobljene točke izgubil servis. "Nole" je dobil osem iger zapored.

Taylor Fritz je pred dverma tednoma dobil turnir v Atlanti. V petek ga v nočnem sporedu čaka Đoković. Foto: Reuters
Taylor Fritz je pred dverma tednoma dobil turnir v Atlanti. V petek ga v nočnem sporedu čaka Đoković. Foto: Reuters

Fritz dobil vseh 20 točk proti poškodovanemu Lajoviću
V četrtfinalu se bo Đoković srečal s Taylorjem Fritzem. Američan je vodil s 5:0 v prvem nizu, ko se je Dušan Lajović predal. Srb ni osvojil niti ene točke, vseh 20 je dobil Fritz. Obračun je trajal le 17 minut. Lajović je v 2. krogu v sredo izločil Jannika Sinnerja.

Zverev v četrtem letošnjem poskusu prvič ugnal Medvedjeva
Alexander Zverev je prvič v letošnji sezoni premagal igralca iz elitne deseterice. V četrtem poskusu je ugnal Daniila Medvedjeva s 6:4, 5:7 in 6:4 po dveh urah in 34 minutah.

Rus je bil boljši od Nemca v Indian Wellsu, Miamiju in Rimu. V Cincinnatiju se najboljši nemški tenisač odlično počuti, pred dvema letoma je dvignil pokal, lani pa ni igral zaradi zvina gležnja na Rolandu Garrosu.

Alcaraz se je Paulu oddolžil za poraz v Torontu

Ključna je bila osma igra odločilnega niza, ko je Zverev rešil dve priložnosti za brejk. V deveti igri je nato odvzel servis Rusu in zanesljivo zadržal začetni udarec za veliko zmago. Nemec je zadel 38 "winnerjev", Rus pa le 13. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo izenačeno (99:99).

"Zelo močno je pihal veter in v takih razmerah je najtežje igrati proti tekmecu, ki ti ničesar ne pokloni. Zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo, tvegal sem v odločilnih trenutkih. Čakal sem na svojo priložnost, proti Medvedjevu moraš biti zelo potrpežljiv. Trikrat sem izgubil proti njemu, vedno je bilo zelo napeto in končno mi je uspelo," si je oddahnil Zverev, ki je naredil številne neizsiljene napake s forhendom, a ga je velikokrat rešil odličen servis.

Zverev prvič v letošnji sezoni ugnal Medvedjeva

Srečni poraženec Popyrin že v četrtfinalu
Alexei Popyrin, ki je 30. julija osvojil turnir v Umagu, je v Cincinnatiju izpadel v drugem krogu kvalifikacij. S 6:7, 7:5 in 6:4 ga je ugnal rojak Max Purcell. Andy Murray in Karen Hačanov sta v ponedeljek odpovedala nastop in Popyrin je dobil priložnost. Odlično jo je unovčil, saj se je prebil že v četrtfinalu, potem ko je bil s 6:2, 1:6 in 6:3 boljši od Emila Ruusuvuorija.

Hurkacz izločil še Cicipasa
Avstralec se bo v petkovem četrtfinalu pomeril s Hubertom Hurkaczom. Poljak, ki je v 2. krogu izločil branilca naslova Borno Ćorića, je premagal četrtega nosilca Stefanosa Cicipasa s 6:3 in 6:4. Hurkacz je zadel 11 asov, Grk pa si je priigral le eno priložnost za brejk, a mu je ni uspelo izkoristiti.

Iga Swiatek v četrtfinalu proti zmagovalki Wimbledona Vondroušovi
Pri dekletih se obeta prava poslastica v četrtfinalu, saj se bosta pomerila prva igralca sveta Iga Swiatek in zmagovalka Wimbledona Marketa Vondroušova. Poljakinja je v osmini finala premagala Kitajko Činven Dženg s 3:6, 6:1 in 6:1 na igrišču Grandstand. Vondroušova je izločila Sloane Stephens s 7:5 in 6:3.


CINCINNATI, osmina finala (M), tabela
(7.665.215 am. dolarjev, trda podlaga)

ALCARAZ (ŠPA/1) - PAUL (ZDA/14)
7:6 (6), 6:7 (0), 6:3
PURCELL (AVS) - WAWRINKA (ŠVI)
6:4, 6:2
HURKACZ (POL) - CICIPAS (GRČ/4)
6:3, 6:4
POPYRIN (AVS) - RUUSUVUORI (FIN)
6:2, 1:6, 6:3
MANNARINO (FRA) - MCDONALD (ZDA)
6:4, 3:0, b.b.
A. ZVEREV (NEM/16) - MEDVEDJEV (RUS/3)
6:4, 5:7, 6:4
FRITZ (ZDA/9) - LAJOVIĆ (SRB)
5:0, b.b.
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - MONFILS (FRA)
6:3, 6:2


CINCINNATI, osmina finala (Ž), tabela
(2.788.468 am. dolarjev, trda podlaga)

SWIATEK (POL/1) - DŽENG (KIT)
3:6, 6:1, 6:1
VONDROUŠOVA (ČEŠ/10) - STEPHENS (ZDA)
7:5, 6:3
PAOLINI (ITA) - RIBAKINA (KAZ/4)
4:6, 5:2, b.b.
GAUFF (ZDA/7) - NOSKOVA (ČEŠ)
6:4, 6:0
MUCHOVA (ČEŠ) - SAKARI (GRČ/8)
6:3, 2:6, 6:3
BOUZKOVA (ČEŠ) - PEGULA (ZDA/3)
6:4, 6:0
JABEUR (TUN/5) - VEKIĆ (HRV)
5:2, b.b.
SABALENKA (BLR/2) - KASATKINA (RUS/14)
6:3, 6:3