Viktorija Azarenka zapušča Pariz že po uvondem krogu. Foto: Reuters
Viktorija Azarenka zapušča Pariz že po uvondem krogu. Foto: Reuters

Polemike o statusu Serene Williams je sprožila poteza pariških organizatorjev, ki Američanki niso podelili statusa nosilke oziroma niso naredili izjeme pri dodeljevanju. Po izidih ne bi mogla biti med nosilkami, a številni so menili, da bo položaj dobila zaradi materinstva oziroma zato, ker se vrača na sceno po rojstvu otroka.

Azarenka se je odločno postavila na stran prirediteljev drugega grand slama sezone. Sama ima podobne izkušnje. Ko se je lani vračala po porodniški odsotnosti, ni imela nobenih privilegijev in v Wimbledonu je niso uvrstili med nosilke.

"Pogovarjamo se o posameznici, ki ni odbila statusa nosilke. Če torej govorimo o pravilih, naj veljajo za vse. Ko sem imela lani podobne težave, te teme ni nihče načel," je bila odločna Belorusinja v pogovoru z novinarji po nekoliko presenetljivem porazu v prvem krogu Roland Garrosa.

Poudarila je, da nima nič proti Američanki - s Sereno sta dobri prijateljici - toda gre za pravila in enakopravnost. "Stvari so malo ušle izpod nadzora. Serena je seveda razočarana, a gre za to, da je treba uvesti pravila. Predvsem je treba postaviti jasno mejo med igralkami, ki se vračajo po poškodbi, in tistimi, ki se vračajo po rojstvu otroka," je še dodala Azarenka, ki je danes izgubila proti Čehinji Katerini Siniakovi s 5:7 in 5:7.