Foto: Reuters
Foto: Reuters

"V Wimbledonu je zmagal že sedemkrat, kot nakazuje število naslovov, je Wimbledon zdaj njegov najljubši turnir po Avstraliji," je še dejal sloviti Nemec, ki je nekaj časa deloval kot svetovalec in trener v ekipi srbskega teniškega zvezdnika.

Novak Đoković je v Melbournu slavil desetkrat. Od zmage na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu na začetku junija je s 23 naslovi rekorder med posamezniki po številu osvojenih naslovov na turnirjih za grand slam.

36-letni Beograjčan je v Wimbledonu neporažen že 28 dvobojev. Na klasiki na travi je slavil že v letih 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 in 2022. Več naslovov v Wimbledonu je osvojil zgolj Roger Federer, od lani teniški upokojenec, in sicer osem.

Wimbledon je bil leta 2020 odpovedan zaradi pandemije koronavirusne bolezni. "Še zlasti v zadnjih letih je bil izjemno močan v Wimbledonu," je Đokovića pohvalil 55-letni Becker, ki je tudi sam trikrat osvojil svoj najljubši turnir.

Becker je bil najmlajši zmagovalec na sveti travi v Wimbledonu med moškimi posamično, leta 1985 je najprestižnejši teniški turnir na svetu in pokal z majhnim kovinskim ananasom na vrhu osvojil kot najstnik pri 17 letih.