Grega Žemlja ima še vedno težave z dihanjem. Foto: Aleš Fevžer
Grega Žemlja ima še vedno težave z dihanjem. Foto: Aleš Fevžer
Žemlja ni imel težav s Slovakom Beckom
Bedene zanesljivo v četrtfinalu Portoroža

Bedene se je po dvoboju potožil zaradi vnetega grla in dejal: "Težave sem imel pri izdihovanju, vendar ne takšnih, da ne bi mogel igrati. Prvi niz sem odigral zelo dobro, tekmec mi preprosto ni bil dorasel, saj je delal začetniške napake, povsem primerne njegovim osemnajstim letom in uvrstitvi okoli 700. mesta na svetu. Prvo točko na svoj servis sem izgubil šele v drugem nizu, tako da sem s predstavo zelo zadovoljen."

Bedene se bo v četrtfinalu pomeril s šestim nosilcem Italijanom Flaviom Cipollo, na lestvici ATP uvrščenim več kot 60 mest za njim. "Ima neko čudno, počasno igro. Njegove žoge so zelo nizke in igra na dolge izmenjave. Zagotovo ne bo lahko, vendar sem prepričan, da če mu bom vsilil svoj način igranja, uspeh ne bo izostal," je dejal Bedene.
Žemlja se je moral potruditi v prvem nizu
Žemlja se je moral za napredovanje precej bolj potruditi. 31-letni Slovak, ki je bil nekoč že 36. igralec na svetu, se mu je odlično upiral predvsem v uvodnem nizu. "Ni bilo tako lahko, kot kaže rezultat. Prvi niz se je prelomil šele v zadnjih dveh igrah. V takšnem položaju moraš zdržati do konca in tekmeca zlomiti prav v trenutkih, ko začne igrati najboljši tenis. Tudi sam sem malce stopil na plin in nato drugi niz rešil sorazmerno kmalu," je dejal Žemlja.

Še vedno ima težave z dihanjem
"Znova sem imel težave z dihanjem, a malce manjše kot prejšnje dni. Teh težav smo se zdaj lotili podrobneje; opravil sem določene teste, med dvobojem sem nosil napravo, ki meri srčni utrip, in bil v Ljubljani na zdravniškem pregledu," je še dodal Žemlja, ki se bo v petek srečal s Čehom Michalom Konečnyjem.

Vedno bližje je slovenski polfinale. Če bosta Žemlja in Bedene uspešna v četrtfinalu v petek, se bosta najboljša slovenska igralca v soboto udarila za finale.

Bedene in Žemlja sta edina od osmih slovenskih igralcev, ki sta prestala krst v Portorožu. Drugi z izjemo Blaža Kavčiča, ki si je pri vodstvu poškodoval gleženj in moral predati dvoboj, so prepričljivo izgubili.

Bedene in Rola v finalu dvojic
Dan slovenskih zmag v Portorožu sta ob koncu sporedu dopolnila Bedene in Blaž Rola, ki sta se med dvojicami uvrstila v polfinale. Tekmeca v polfinalu Španec Brugues in Britanec Walsh sta že zapustila turnir in tako sta se Rola in bedene brez boja prebila v finalu.

Osmina finala, tabela:
ŽEMLJA (SLO/1)
- BECK (SLK)
6:4, 6:2
KONEČNY (ČEŠ) - BRUGUES-DAVI (ŠPA)
3:6, 4:2, b.b.
BEDENE (SLO/3) - VEGER (HRV)
6:0, 6:3
CIPOLLA (ITA/6) - GHEM (BRA)
6:4, 4:6, 6:2
IGNATIK (BLR/7) - OLASO (ŠPA)
7:6 (2), 4:1, b.b.
MENENDEZ-MACEIRAS (ŠPA) - GHEDIN (ITA)
7:5, 6:1
FISCHER (AVT) - ROBERT (FRA/8)
6:1, 6:3
DONSKOJ (RUS/2) - DANCEVIC (KAN)
1:0, b.b.

Dvojice, četrtfinale:
BEDENE/ROLA (SLO)
- BECK/IGNATIK (SLK/BLR/3)
7:6 (3), 6:2

Žemlja ni imel težav s Slovakom Beckom
Bedene zanesljivo v četrtfinalu Portoroža