Kim Clijsters in Justine Henin sta z vrnitvijo ženski tenis nedvomno dvignili na višjo raven. Foto: Reuters
Kim Clijsters in Justine Henin sta z vrnitvijo ženski tenis nedvomno dvignili na višjo raven. Foto: Reuters
Kim Clijsters
Clijstersova je ubranila dve zaključni žogi in se veselila trdo prigarane zmage. Foto: EPA

Skoraj dveinpolurni obračun Belgijk je navdušil gledalce na stadionu Pata Rafterja. Clijstersova, ki se je po prekinitvi kariere med najboljše vrnila lani in slavila na OP-ju ZDA, je bila na poti do razmeroma gladke zmage, saj je po dobljenem prvem nizu v drugem že vodila s 4:2. A se je Heninova, ki se je maja leta 2008 nepričakovano upokojila, pobrala, dobila naslednjih sedem iger in dvoboj povsem zasukala. V tretjem nizu je tako vodila s 3:0.

V zmagah zdaj 11:12
Na koncu pa je bila vendarle bolj zbrana Clijstersova. 27-letna Heninova pri vodstvu s 5:4 ni izkoristila serviranja za zmago in nato je zapravila dve zaključni žogi, tako da je v podaljšani igri do 36. turnirske zmage v karieri prišla njena leto mlajša tekmica.
To je bil že 23. medsebojni obračun obeh Belgijk, Clijstersova je zmagala enajstič. Nazadnje sta se pomerili v polfinalu Wimbledona leta 2006.
Čestitke z obeh strani
"Kakšen dvoboj! Mislim, da sva si letvico za preostanek sezone postavili precej visoko. Justine je ves turnir igrala na res visoki ravni. Zasluži si čestitke," je povedala zmagovalka. "Lepo je biti nazaj. Želim čestitati Kim, saj je izjemna igralka. To je bil čudovit finale," pa je dejala Heninova, ki je zaradi lažje poškodbe leve stegenske mišice odpovedala nastop na turnirju v Sydneyju.
Tam ne bo tudi Polone Hercog, ki je izpadla v 2. krogu kvalifikacij. Potem ko je v prvem krogu s 7:5, 2:6 in 6:4 premagala Čehinjo Klaro Zakopalovo, je v drugem z 1:6 in 3:6 klonila proti Američanki Varvari Lepchenko.

Brisbane, trda podlaga, finale:
CLIJSTERS (BEL/1) - HENIN (BEL)
6:3, 4:6, 7:6 (6)

Auckland, trda podlaga, finale:
WICKMAYER (BEL/3) - PENNETTA (ITA/1)
6:3, 6:2