Đoković je po letih 2007, 2011, 2013 in 2014 še petič dvignil pokal v Miamiju. Foto: EPA
Đoković je po letih 2007, 2011, 2013 in 2014 še petič dvignil pokal v Miamiju. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je osvojil že 22. lovoriko na turnirjih serije masters. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray bo na lestvici ATP na tretjem mestu prehitel Rafaela Nadala, ki je v Miamiju izpadel že v tretjem krogu. Foto: EPA
Đoković petič osvojil turnir v Miamiju

Prvi igralec sveta je še tretjič osvojil dvojček mastersov Indian Wells-Miami. 27-letni Đoković je s petimi zmagami drugi najuspešnejši igralec na tem močnem turnirju, eno zmago več ima legendarni Američan Andre Agassi. To je bila že njegova 51. turnirska zmaga v bogati karieri. Na začetku sezone je razred zase, saj je zmagal tudi na uvodnem grand slamu sezone v Melbournu.
Velika tekmeca sta se pomerila že 26-krat. Đoković je dobil 18 obračunov, Škot pa le osem. Zadnjih sedem medsebojnih dvobojev je dobil Srb.
"Nole" blestel v ključnih trenutkih
V uvodnem nizu je Murray odlično začel, že v tretji igri je prišel do brejka, a je Nole takoj izenačil na 2:2. V sedmi igri je Škot brez izgubljene točke znova odvzel začetni udarec Srbu. Đoković je hitro odgovoril in izenačil na 4:4. Odločala je podaljšana igra, Murray je naredil preveč neizsiljenih napak. Đoković je povedel s 4:0 in dobil "tie-break" s 7:3.
Škotu uspelo izenačiti na 1:1
V drugem nizu je Murray v tretji igri rešil štiri priložnosti za brejk in uspelo mu je zadržati servis. Tekmeca sta nato zanesljivo zadržala začetne udarce. V deseti igri je Škot zadel izjemen forhned na črto in presenetil nemočnega Srba, ki je stal pri mreži. Niz je končal z odličnim vračanjem servisa.
V odločilnem nizu Murray popolnoma popustil
V odločilnem nizu je Murray v prvi igri naredil neverjetno napako pri mreži. Trikrat je Đokoviću čudežno uspelo vrniti "smash", potem pa je Škot pri mreži volej z enega metra poslal v mrežo in izgubil servis. V tretji igri je zmedeni Murray še naprej delal velike napake in Srb je povedel s 3:0. Zmagovalec Wimbledona je popolnoma popustil in ni osvojil niti igre. Vseeno se bo na ponedeljkovi lestvici ATP povzpel na tretje mesto.
Dvoboj je trajal dve uri in 47 minut. Murray je serviral osem asov, Đoković pa štiri. Srb je zbral več točk (103:96).

Nole: Razmere so bile brutalne
"Razmere so bile brutalne, saj je bilo res vroče na igrišču. Pripravil sem se na dolg obračun, a nekaj je priprava v mislih, popolnoma druga stvar pa je zahteven dvoboj. To ni bilo prvič, da sva z Andyjem odigrala zelo izčrpavajoč obračun. Zelo sem zadovoljen, da sem dobil dolge izmenjave žog v odločilnem nizu," je bil vesel Đoković.

Murray je dodal: "Zelo sem napredoval v zadnjem letu. Ko pomislim, kje sem bil lani aprila ... Nisem še ujel Novaka, a sem na pravi poti."

MIAMI, finale
(5.381.285 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MURRAY (VB/3)
7:6 (3), 4:6, 6:0

Đoković petič osvojil turnir v Miamiju