Novak Đoković je šestič dvignil prestižni pokal v Crandon Parku. Foto: Reuters
Novak Đoković je šestič dvignil prestižni pokal v Crandon Parku. Foto: Reuters
Novak Đoković
Srbu manjka le še turnir v Cincinnatiju za popolno zbirko na mastersih. Foto: EPA
Kei Nišikori
Kei Nišikori je kar petkrat izgubil servis. Izgubil je sedem izmed devetih obračunov proti Đokoviću. Foto: EPA
Đoković prevlado potrdil še v Miamiju

28-letni Đoković je izenačil rekord Andreja Agassija, ki je šestkrat zmagal v Crandon Parku. Srbu je to uspelo tudi v letih 2007, 2011, 2012, 2014 in 2015.
Po slabem štartu se je Srb hitro prebudil
Japonec je začel odlično, že v prvi igri je odvzel servis prvemu igralcu sveta. Srb je takoj izenačil na 1:1 in v šesti igri prevzel pobudo. Nišikoriju je uspelo znižati na 4:3, a nikakor mu ni uspelo zadržati začetnega udarca. V osmi igri ga je oddal še tretjič, nato pa je Đoković brez izgubljene točke dobil deveto igro in s tem tudi prvi niz.
Japonec potreboval tudi pomoč fizioterapevta
V drugem nizu je Nišikori že v prvi igri znova izgubil servis. "Nole" je povedel s 4:2, nato pa je Nišikori potreboval pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v kolenu. Srb je odlično serviral in v deveti igri unovčil tretjo zaključno žogo po uri in 26 minutah.
Nišikori je slabo serviral, petkrat je izgubil začetni udarec, zadel je le 52 odstotkov prvih servisov in naredil kar pet dvojnih napak.

Đoković se ne bi selil iz Crandon Parka
"Miami je eden mojih najljubših turnirjev, kjer sem se vedno zelo dobro počutil, prav tukaj sem leta 2007 osvojil prvi turnir masters, kar je bila velika prelomnica v karieri. Veliko je govoric o selitvi turnirja, vendar pa vam lahko obljubim, da se bomo znova videli čez leto dni," je poudaril Đoković po 63. naslovu na turnirjih ATP.

"Novaku bi rad čestital za dva izredno dobro odigrana turnirja po vrsti. Šlo je za zelo težek dvoboj, vendar pa je vedno tako, ko igraš proti Đokoviću, ki zame ostaja še vedno velik izziv. Upam, da bom naslednjič le osvojil prvi masters," je dejal Nišikori.
"Nole" absolutni rekorder tudi po zaslužkih
Naslov v Miamiju je Đokoviću prinesel 1,028 milijona dolarjev (902.000 evrov). Postal je tudi absolutni rekorder v karavani ATP po skupnem zaslužku z osvojenimi turnirskimi nagradami, skupno je na njegovem računu skoraj že neverjetnih sto milijonov dolarjev oziroma natanko 98.199.548 dolarjev. S tem zneskom je presegel Rogerja Federerja, 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ki je s turnirskimi nagradami vsega skupaj zaslužil 97.855.881 ameriških dolarjev. Federer je turnir v Miamiju odpovedal zaradi trebušne viroze.

MIAMI, finale, moški
(7.037.595 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NIŠIKORI (JAP/6)
6:3, 6:3

Đoković prevlado potrdil še v Miamiju