Rogerju Federerju je pokal za zmago podelila znana manekenka Eva Herzigova. Foto: Reuters
Rogerju Federerju je pokal za zmago podelila znana manekenka Eva Herzigova. Foto: Reuters
Feliciano Lopez
Feliciano Lopez se je veselil največje zmage v karieri. Foto: Reuters
Petra Kvitova
Petra Kvitova se je izjemno vrnila po decembrskem šoku. Vlomilec jo je napadel na domu in jo porezal po roki. Foto: Reuters
Federer devetič dvignil pokal v Halleju

Federer je z napadalno igro popolnoma razorožil Alexandra Zvereva in se mu oddolžil za lanski poraz v polfinalu. Slavil je s 6:1, 6:3, kar je po Melbournu, Indian Wellsu in Miamiju njegov četrti osvojeni turnir letos. Toliko jih je letos osvojil le še Rafael Nadal.

Federer je dobil prvih sedem točk dvoboja. Nemcu, ki je na celotnem turnirji izgubil le dva servisa, je v uvodnem nizu naredil tri brejke. Zverev si je na začetku drugega niza priigral žogico za brejk, a jo je Federer izničil z odličnim servisom. Z zadetim prvim servisom je osvojil 93 odstotkov točk.

Švicar je dobil 16. turnir na travi, skupno pa je to že njegova 92. lovorika, s čimer se je drugemu na večni lestvici Ivanu Lendlu približal le na dve turnirski zmagi zaostanka. "Ne vem, ali bom še kdaj osvojil ta turnir, zato hočem uživati v tej zmagi, kolikor se le da," je povedal Federer, ki ima v Halleju pogodbo z organizatorji do konca kariere. Direktor Ralf Weber je poudaril, da je bilo ta teden rekordnih 114.000 gledalcev.

Lopez rešil zaključno žogo in slavil v Queen's Clubu
Feliciano Lopez je v finalu turnirja v Queen's Clubu v Lonodnu premagal Marina Čilića s 4:6, 7:6 in 7:6. Za 35-letnega Španca je to slavje tudi obliž na rano izpred treh let, ko je že imel v rokah žogo za turnirsko zmago, a nato v treh nizih izgubil proti Grigorju Dimitrovu. Bolgara je letos izločil v polfinalu. Lopez je osvojil šesti turnir ATP, kar enajstkrat je izgubil finalne obračune. Podaljšana igra odločilnega niza je bila izjemno napeta. Čilić je zapravil zaključno žogo pri vodstvu s 6:5, Špancu pa je nato tretjo zaključno žogo uspel unovčiti.

Imenitna vrnitev Kvitove
Petra Kvitova je zmagovalka turnirja WTA v Birminghamu. Čehinja je v finalu premagala Avstralko Ashleigh Barty s 4:6, 6:3 in 6:2. Dvakratna zmagovalka Wimbledona, za katero je bil to po poškodbi roke šele drugi turnir v sezoni, je dosegla 20. turnirsko zmago v karieri.

HALLE
(1.836.660 evrov, trava)

Finale:
FEDERER (ŠVI/1) - A. ZVEREV NEM (4)
6:1, 6:3


QUEEN'S CLUB
(1.836.660 evrov, trava)

Finale:
F. LOPEZ (ŠPA) - ČILIĆ (HRV/4)
4:6, 7:6 (2), 7:6 (8)


BIRMINGHAM
(819.940 am. dolarjev, trava)

Finale:
KVITOVA (ČEŠ/7) - BARTY (AVS)
4:6, 6:3, 6:2


MALLORCA
(226.750 am. dolarjev, trava)

Finale:
SEVASTOVA (LAT/2) - GÖRGES (NEM)
6:4, 3:6, 6:3

Federer devetič dvignil pokal v Halleju