Roger Federer ima še teoretične možnosti, da prehiti Novaka Đokovića na prvem mestu lestvice ATP. Foto: EPA
Roger Federer ima še teoretične možnosti, da prehiti Novaka Đokovića na prvem mestu lestvice ATP. Foto: EPA
Kei Nišikori
Kei Nišikori je malce presenetljivo dosegel prvo zmago v skupini B. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je razočaral številne navijače v O2 Areni. Foto: EPA

V uvodnem nizu je Japonec izgubil servis v peti igri, a se je takoj vrnil in izenačil na 3:3. V deseti igri je Škot zelo slabo serviral, Nišikori je dvakrat odlično vrnil servis, nato pa je Murray še zelo slabo skrajšal žogo, poslal jo je v mrežo in prvi niz je bil končan po 47 minutah.

V drugem nizu je Nišikori z brejkom v drugi igri povedel z 2:0. Murray se ni predal, na krilih navijačev je izenačil na 4:4. V deseti igri je znova slabo serviral, osvojil je le točko in Nišikori se je presenetljivo gladko veselil uvodne zmage v skupini B.

Izjemen začetek Federerja
Raonić je prejšnji petek v četrtfinalu turnirja serije 1.000 v Parizu ugnal Federerja s 7:6 in 7:5. Tokrat je bil Švicar zelo motiviran že od začetka. V prvem nizu je zlahka zadržal igre na svoj servis, v drugi in šesti igri pa je odvzel servis Kanadčanu.
Raonić popustil v podaljšani igri
V drugem nizu se je Raonić zbral in imel v 12. igri celo zaključno žogo za izenačenje na 1:1 v nizih. 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam jo je rešil z močnim servisom in izsilil podaljšano igro. Raonić je v uvodni točki "tie-breaka" poslal žogo v avt, nato pa popolnoma popustil, delal številne neizsiljene napake in brez osvojene točke izgubil dvoboj po uri in pol. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 75:60. Federer je serviral pet asov, Raonić pa deset.

LONDON
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina B:
NIŠIKORI (JAP/4) - MURRAY (VB/5)
6:4, 6:4

FEDERER (ŠVI/2) - RAONIĆ (KAN/7)
6:1, 7:6 (0)




Skupina A, ponedeljek ob 15.00:
WAWRINKA (ŠVI/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)

Ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ČILIĆ (HRV/8)