Foto:
Foto:
Rusinja Elena Bovina in Nenad Zimonjić iz Srbije in Črne gore sta bila najboljša med mešanimi dvojicami.

Dolgolasi Federer se je za nameček že s polfinalno zmago nad Špancem Juanom Carlosom Ferrerom kot prvi Švicar zavihtel na vrh lestvice ATP. "Dobil sem OP Avstralije in še prvo mesto. Uresničil sem svoje sanje," se je po zmagi smejalo Federerju.



Safin je lahko zadovoljen tudi s finalom, saj se je po težji poškodbi le vrnil v sam svetovni vrh, za nameček pa je na poti do finala premagal Američana Agassija in
Roddicka. "Vesel sem, da sem prišel do finala in prikazal najboljši tenis po poškodbi. Škoda le, da mi je danes zmanjkalo moči," pa je povedal Safin.

Navratilova le še letos
V finalu mešanih dvojic sta Nenad Zimonjić iz Srbije in Črne gore ter Rusinja Elena Bovina premagala Indijca Leandra Paesa in Američanko Martino Navratilovo s 6:1 in 7:6. Navratilova je po porazu napovedala, da se bo od aktivnega tenisa dokončno poslovila po koncu te sezone, v kateri bo še zadnjič nastopila na vseh štirih turnjih za grand slam.

Naslednje leto se bo pisala zgodovina
Organizatorji so napovedali, da bo finale moškega dela turnirja v prihodnji sezoni odigran ponoči, kar se še ni zgodilo v zgodovini turnirjev za grand slam.