David Ferrer se je veselil odmevne zmage. Foto: EPA
David Ferrer se je veselil odmevne zmage. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je v 30 medsebojnih dvobojih 14. premagal Rogerja Federerja. Foto: EPA

Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji igri tretjega niza, ko je drugemu igralcu sveta uspel še tretji brejk na tekmi, tako da je povedel z 2:1. Đoković je v sedmi igri "ponovil vajo", malo pozneje pa dvoboj po skupaj 121 minutah odločil v svojo korist.

Đoković je štirikrat odvzel servis nasprotniku, medtem ko ga je sam izgubil dvakrat. Napravil je tudi deset neizsiljenih napak manj kot Federer (27:37), končno razmerje točk pa je bilo 97:84.

Ferrer: To je bila moja najboljša igra letos
Srb se bo v nedeljskem finalu pomeril z Davidom Ferrerjem, ki je s 6:3 in 7:5 odpravil Rafaela Nadala. Ferrer je šele petič v 25 dvobojih ugnal rojaka. Že od prve točke je igral zelo agresivno, narekoval je ritem točk in v četrti igri Nadalu odvzel servis, kar je bilo dovolj za zmago v uvodnem nizu.

V drugi igri drugega niza je "Rafa" zapravil tri priložnosti za brejk, Ferrer je poravnal na 1:1. Po številnih napakah prvega igralca sveta v tretji igri je Ferrer povedel z 2:1. V deseti igri je serviral za zmago, vendar je Nadalu uspelo izenačiti na 5:5. V enajsti igri je Ferrer znova odvzel servis Nadalu in končal dvoboj po uri in 38 minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 73:59.

"To je bila moja najboljša igra v letošnjem letu. Proti "Rafi" moram vedno odigrati najboljši tenis, če želim imeti možnost za zmago. Zelo zbran sem bil celoten dvoboj. V prvem nizu je naredil veliko napak, v drugem pa je bil že zelo nevaren. Ko mi ni uspelo na svoj servis zaključiti obračuna, sem bil že kar malce nervozen, a se mi je uspelo zbrati že v naslednji igri," je pojasnil Ferrer.

PARIZ, polfinale
(3.204.745 evrov, trda podlaga)

FERRER (ŠPA/3) - NADAL (ŠPA/1)
6:3, 7:5

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FEDERER (ŠVI/5)
4:6, 6:3, 6:2


Pokal Fed, finale, Cagliari

ITALIJA - RUSIJA 2:0

Vinci - Panova 5:7, 7:5, 8:6

Errani - Kromačava 6:1, 6:4

Nedelja:
Errani - Panova

Vinci - Kromačava

Knapp/Pennetta - Gasparjan/Klejbanova