Polona Hercog je po zagotovilih kapetanke Maje Matevžič v dobri formi. Foto: EPA
Polona Hercog je po zagotovilih kapetanke Maje Matevžič v dobri formi. Foto: EPA
Nastja Kolar
Nastja Kolar je dobila prednost pred Petro Rampre, ki je na WTA-lestvici sicer uvrščena višje. Foto: Miha Završnik

Drugi dvoboj v soboto bosta na teren stopili še Ajumi Morita in Nastja Kolar. Zmagovalec obračuna, ki se bo v nedeljo končal še z dvema posamičnima dvobojema in igro dvojic, bo igral za napredovanje v elito, poraženec pa za obstanek med 16 najboljšimi ekipami na svetu.

"Dobro je, da bo dvoboj odprla Polona, ki je odlično pripravljena in željna igre. To hkrati pomeni, da bo tudi v nedeljo začela kot prva. Kar se tiče naše druge igralke, sem za prvi dan izbrala mlado Kolarjevo, katera bo igrala drugi dan, pa bom določila šele po razpletu uvodnega dne," je povedala kapetnka slovenske ekipe Maja Matevžič.

V nedeljo bo starostna razlika še večja
V moderni, večnamenski dvorani Bourbon Beans, v kateri je bilo med treningi reprezentanc hudo mrzlo, se bo predstavila pomlajena slovenska reprezentanca, ki ima glede na starost in potencial še lepo in dolgo prihodnost. Povsem obratno kot pri domačinkah, za katere bo verjetno zadnjo tekmo v reprezentanci odigrala 41-letna Kimiko Date Krumm. Prvi dan se bo srečala z dvajset let mlajšo Hercogovo, v nedeljo, če bo Matevžičeva ohranila isto postavo kot po žrebu, pa bo starostna razlika še štiri leta višja.

V dvojicah Hercogova s Klepačevo
Za igro dvojic, ki je v pokalu Fed na sporedu kot peta, zadnja partija, je slovenska kapetanka določila Polono Hercog in Andrejo Klepač, njena japonska kolegica Takeši Murakami pa Riko Fudživaro in Ajumi Morito.

Slovenke in Japonke so se doslej srečale dvakrat; 1999 na Nizozemskem so zmagale Japonke z 2:1, 2010 v Mariboru pa so bile s 4:1 boljše naše igralke.