Polona Hercog je v Monterreyu prvič letos na glavnem turnirju nanizala dve zaporedni zmagi, zdaj pa se je prebila že do polfinala. Foto: EPA
Polona Hercog je v Monterreyu prvič letos na glavnem turnirju nanizala dve zaporedni zmagi, zdaj pa se je prebila že do polfinala. Foto: EPA

Najboljša slovenska teniška igralka je v dveh urah in šestih minutah le strla odpor Govorcove, ki je po zaslugi boljšega prvega servisa dobila uvodni niz. Hercogova je bila v podrejenem položaju in je morala braniti kar šest priložnosti za brejk, pri čemer je eno le prepustila tekmici.

V nadaljevanju je Slovenka močno dvignila raven svojega servisa in je veliko redkeje zašla v težave, na drugi strani pa je izkoristila prav vse tri svoje brejk žogice. Očitno 20-letni Mariborčanki Mehika zelo ustreza, saj je v Acapulcu lani s finalom dosegla svoj najboljši izid na WTA-turneji.

Prvo srečanje dobrih znank
V polfinalu se bo Hercogova pomerila s prvo nosilko Jeleno Janković iz Srbije, ki je s 6:1 in 7:5 ugnala Latvijko Anastasijo Sevastovo. "Govoriva podoben jezik in se poznava zelo dobro, toda še nikoli nisem igrala z njo. Vedno se pogovarjava v garderobah, tako da bo to zelo zanimivo," se tekmovalnega srečanja veseli Jankovićeva, ki je seveda izrazita favoritinja dvoboja in celotnega turnirja.

V drugem polfinalu bosta igrali Argentinka Gisela Dulko in Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

MONTERREY
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale:
JANKOVIĆ (SRB/1) - SEVASTOVA (LAT/5)
6:1, 7:5

HERCOG (SLO/8) - GOVORCOVA (BLR)
4:6, 6:3, 6:3

DULKO (ARG) - PERVAK (RUS)
6:1, 6:0

PAVLJUČENKOVA (RUS/2) - ARN (MAD)
6:2, 7:6