Slovenija ostaja brez predstavnika na glavnem turnirju OP-ja Francije. Foto: EPA
Slovenija ostaja brez predstavnika na glavnem turnirju OP-ja Francije. Foto: EPA

Kazahstanska teniška igralka je 26-letno Mariborčanko zanesljivo premagala s 6:0 in 6:3. 23-letna Dijasova, ki je na lestvici WTA 16 mest pred Hercogovo in je 182., si je četrti nastop na OP-ju Francije priborila po enournem dvoboju. Do zdaj je na pariškem pesku dvakrat izpadla v drugem krogu.

Dijasova je ekspresno opravila s prvim nizom, ko je tretji najvišje uvrščeni Slovenki na lestvici WTA "zavezala kravato". Sicer je Hercogova začela spodbudno, ko je v boju za prvo točko vodila že s 40:0, toda Kazahstanka je ubranila tri žogice za brejk. Nato je zanesljivo dobila naslednjih osem iger. S tem je tudi v drugem nizu povedla s 3:0. Hercogovi je v peti igri drugega niza uspelo odvzeti začetni udarec nasprotnici in znižati na 3:2, vendar je Dijasova odgovorila z brejkom, s čimer si je utrla pot k zmagi.

Že predtem sta se v ženskem delu kvalifikacij za Roland Garros poslovili Tamara Zidanšek in Dalila Jakupovič, ki sta morali premoč priznati v 1. krogu, v moškem delu kvalifikacijskega turnirja pa so bili neuspešni Blaž Kavčič, ki je prav tako izpadel v 2. krogu, ter Blaž Rola in Grega Žemlja, ki sta klonila v 1. krogu.

Ženske, 2. krog:
DIJAS (KAZ) - HERCOG (SLO)
6:0, 6:3