Angelique Kerber je odigrala izjemno sezono. V Singapurju je glavna favoritinja za naslov. Foto: Reuters
Angelique Kerber je odigrala izjemno sezono. V Singapurju je glavna favoritinja za naslov. Foto: Reuters
Madison Keys
Madison Keys ostaja v igri za polfinale. Foto: Reuters
Kerberjeva zanesljivo do druge zmage


Nemka, ki je letos osvojila Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu in tudi zadnji grand slam sezone v New Yorku, ima že dve zmagi. Dvoboj pred 12.000 gledalci je trajal uro in 22 minut.
V prvem nizu je Kerberjeva povedla s 3:1, a je Romunka nanizala tri igre zapored. Odločilen je bil brejk v deveti igri, saj je nato Nemki uspelo zadržati začetni udarec za zmago v uvodnem nizu.
V drugem nizu je bila Angie na osnovni črti sijajna, z nepopustljivostjo je vrnila vse žoge in Halepova je delala številne napake. V prvi in peti igri je izgubila servis. Romunka je zadela več "winnerjev" (24:11), a je naredila kar 35 neizsiljenih napak, prva igralka sveta pa le 16.
"Na tem igrišču res uživam. Žogo sem zadevala odlično. Srečna sem, da sem ujela pravo formo na zaključnem turnirju," je povedala olimpijska podprvakinja, ki na azijski turneji ni blestela. V Vuhanu in Pekingu je izpadla že v osmini finala, pred dvema tednoma v Hongkongu pa v četrtfinalu.
Na zaključnih mastersih nastopa četrtič, do zdaj pa se še ni prebila iz skupinskega dela. Po odpovedi Serene Williams je lahko sproščena, saj si je že zagotovila številko ena na svetu na koncu letošnje sezone.
"Zdaj imam precej več samozaupanja. Vem, da lahko igram na velikih tekmovanjih, obvladam tesne tekme v končnicah in zelo mi je všeč igrati na tako pomembnem dogodku," je samozavestno dodala Kerberjeva, ki v četrtek potrebuje en niz za potrditev polfinala.

SINGAPUR, zaključni turnir WTA
(7.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Rdeča skupina, 2. krog:
KERBER (NEM/1) - HALEP (ROM/3)
6:4, 6:2

KEYS (ZDA/6) - CIBULKOVA (SLK/7)
6:1, 6:4

Lestvica:                      
KERBER           2  2 0  4:1  2
KEYS             2  1 1  2:2  1
HALEP            2  1 1  2:2  1
CIBULKOVA        2  0 2  1:4  0



Bela skupina, 2. krog, sreda ob 13.30:
PLIŠKOVA (ČEŠ/4) - KUZNECOVA (RUS/8)

RADWANSKA (POL/2) - MUGURUZA (ŠPA/5)

Kerberjeva zanesljivo do druge zmage