Rafael Nadal se še naprej bori s poškodbami. Foto: Reuters
Rafael Nadal se še naprej bori s poškodbami. Foto: Reuters

"Z veliko žalostjo moram odpovedati nastop na tem neverjetnem turnirju," je zapisal Nadal na družbenih omrežjih in dodal: "Vsi vedo, kako rad imam to mesto in kako rad igram tukaj. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj sem prišel zelo zgodaj v puščavo, da bi vadil in se skušal pripraviti."

"Trdo sem delal in vadil, vsi veste, da sem ta konec tedna opravil preizkus, vendar se ne zdim pripravljen igrati na najvišji ravni na tako pomembnem dogodku. Odločitev ni lahka, pravzaprav je težka, a ne morem lagati sebi in tisočem oboževalcev. Vse vas bom pogrešal, prepričan sem, da bo turnir zelo uspešen," je dejal Nadal, ki bi moral v prvem krogu igrati z Milošem Raonićem.

Španec se je januarja vrnil po enoletni odsotnosti zaradi težav s kolkom na turnirju v Brisbanu, nato pa se je poškodoval v četrtfinalu in izpustil Odprto prvenstvo Avstralije.

Pred nekaj dnevi se je udeležil ekshibicijskega dvoboja proti rojaku Carlosu Alcarazu. Igralca sta se pomerila v Las Vegasu, kjer se je 37-letni Nadal počutil "veliko bolje od pričakovanj".

Vabljeni k branju reportaže Nadale akademije

Sorodna novica Kraj, kjer je zbrana Nadalova zgodovina in se rojevajo sanje naslednjih generacij